Lütfü Savaş kimdir, Lütfü Savaş hangi parti'den, Hatay Belediye Başkanı hangi partiden araştırmaları Kahramanmaraş merkezli Şubat depremlerinin yıldönümünde yeniden araştırılmaya başlandı. İşte, Lütfü Savaş hakkında merak edilenler...

Lütfü Savaş Kimdir? Lütfü Savaş Hangi Parti'den?
Hatay Belediye Başkanlığı görevini Lütfü Savaş sürdürmektedir. Savaş, 1965 Hatay doğumludur. Antakya'da ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini tamamlamıştır. Tıp eğitimine ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam etmiştir. Pratisyen hekim olarak meslek hayatına adım atan Lütfü Savaş, sağlık sektöründe çeşitli illerde görev almıştır. Uzmanlık alanında önemli bir adım olan 2000 yılında İstanbul Okmeydanı SSK Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nde uzmanlık eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

Siyasi kariyerine 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’nin daveti üzerine adım atmıştır. Siyasete, Antakya (Hatay Merkez) İl Belediye Başkanlığı adayı olarak girmiştir. İlk seçimini %50,9 oy oranı ile kazanmıştır. 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Hatay’ın ilk ve kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. 2019 yerel seçimlerinde yeniden CHP’den aday gösterilmiştir. %55,16 oy almış ve yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.

Evli ve iki çocuk babası Lütfü Savaş, Hatay Belediyesi Başkanıdır.