ANKARA (AA) - Lokman Hekim Sağlık Grubu Genel Müdürü Süleyman Alper İnceöz, Ankara ve İstanbul'da yeni hastane yatırımı yapacaklarını ifade ederek, büyükşehirlerde büyüyüp nitelikli hizmetlere odaklanacaklarını belirtti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, firmanın 2023 Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Pirelli ve Lamborghini, Yeni Urus SE'ye özel lastikler geliştirdi Pirelli ve Lamborghini, Yeni Urus SE'ye özel lastikler geliştirdi

Lokman Hekim Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıoğlu açılışta yaptığı konuşmada, 2023'ün şirket için başarılı geçtiğine işaret etti.

Sağlık Grubu Genel Müdürü Süleyman Alper İnceöz de şirketin 2023'teki faaliyetlerine ve bu yılki hedeflerine ilişkin bilgi verdiği konuşmasında Lokman Hekim Sağlık Grubu'nun beş hastane ve iki tıp merkeziyle hizmet verdiğini bildirdi.

İki üniversite hastanesiyle de işbirliği yaptıklarına işaret eden İnceöz, "Şirketimiz, 2 bin 360 çalışanla ve 927 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor. Çalışanlarımızın yüzde 61'ini kadınlar, yüzde 39'unu ise erkekler oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

- İstanbul ve Ankara'daki yatırım planları

Şirketin stratejik planlarına da değinen İnceöz, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki ilk büyük yatırımımız Ankara'da olacak. Başkentteki en büyük, modern ve teknolojik hastanemizi inşa etmeyi planlıyoruz. Alternatifler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yeni hastane projemiz Ankara'da mevcut metrekare büyüklüğümüzün 1,5 katı kadar olacak. Bu projeye inanıyoruz ve en kısa zamanda hayata geçirmek için çalışıyoruz."

Lokman Hekim Sağlık Grubu'nun farklı ülkelerden hastalara da hizmet vermek üzere yapılandığını belirten İnceöz, "2026 yılında İstanbul'un Avrupa yakasında bir hastane satın almayı planlıyoruz. Büyükşehirlerde büyüyerek nitelikli hizmetlere odaklanmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- Doktorlar ve hastaneler puanlanacak

Alper İnceöz, grup bünyesinde faaliyete başlayan "Her Yerde Sağlık" ve "Lokman Hekim Lojistik" firmalarına ilişkin de bilgi verdi.

İnceöz, "Her Yerde Sağlık" projesi için "şirket içinden çıkan bir girişim hikayesi" ifadesini kullanarak, şu değerlendirmede bulundu:

"İçinden Lokman Hekimin 4-5 katı büyüklüğünde değer çıkabileceğine inandığımız bir yazılım projesi. Amacımız dünyayı sağlıkta küçük bir köy haline getirmek. Sağlıkta üç büyük bilinmeyen var. Fiyat, hizmet içeriği ve kullanıcı deneyimi. Bunların hepsinin görülebildiği ve karşılaştırılabildiği, doktorların ve hastanelerin puanlandığı bir projeden bahsediyoruz. Bu proje içinden çok büyük bir değer çıkartacak."

Şirketin mali tablosuna ilişkin de açıklamalarda bulunan İnceöz, şirketin cirosunun 2023'te bir önceki yıla göre reel olarak yüzde 14,3 artarak 1 milyar 896 milyon liraya ulaştığını, net karın da 322 milyon lira olduğunu bildirdi.

- 2023'te 272 milyon liralık yatırım yapıldı

İnceöz, 2023'te güneş enerjisi santrali, hastane modernizasyonu, teknolojik altyapının yenilenmesi gibi faaliyetlerin de yer aldığı 272 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade etti.

Lokman Hekim Sağlık Grubu'nun halka arz olduğu günden bu yana temettü dağıttığını hatırlatan İnceöz, söz konusu politikanın bu yıl da devam edeceğini vurguladı. İnceöz, 2024'te kardan brüt 50 milyon lira temettü ödemesi öngördüklerini, bu ödemeyi de mayıs ve temmuz aylarında iki eşit taksitte yapmak istediklerini belirtti.

Şirketin sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında 2024 yılı içerisinde 11,2 megavat büyüklüğünde güneş enerjisi santrali projesini bitirmeyi hedeflediklerini bildiren İnceöz, bu yıl yüzde 83 nominal, yüzde 25 reel ciro büyümesi beklediklerini kaydetti.


Kaynak: aa