Fatih Sultan KAR

Kazimkoyuncu.com 'Geleneksel Horon Günü' 10 Mayıs 2009 tarihinde Göztepe Özgürlük Parkı’nda düzenlenecek.

Kazım Koyuncu'nun isteği ve katılımıyla 'evim' dediği Kazimkoyuncu.Com'un başlatıp düzenlediği, Geleneksel Horon Günü’nün dördüncüsü 10 Mayıs 2009 tarihinde 14:00 - 20:00 saatleri arasında Göztepe ( Selamiceşme ) Özgürlük Parkı, Anfi Tiyatro’da düzenlenecek.

Kazım Koyuncu'nun projelendirdiği ve başlattığı, bu yıl dördüncüsünü düzenlenecek olan Geleneksel Horon Günü’nü etkinliği her yıl olduğu gibi bu yılda halka açık ve ücretsiz olacak

KAZIM İSTEDİ HORON GÜNÜ GELENEKSELLEŞTİ
14 Mayıs 2005 tarihinde Kâzım Koyuncu’nun resmi sitesi (Kazimkoyuncu.com) tarafından düzenlenen ve coşkusu belleklerde tazeliğini koruyan ‘horon gecesi’ nde mekâna sığmayan yüzlerce kişi, saatlerce horon vurmuştu. Bu Kâzım Koyuncu ile sevenlerinin arasında köprü görevi yapan Kazimkoyuncu.com için anlamlı bir gündü. Hastalığına ve tedavi sürecine karşın Kâzım Koyuncu bu anlamlı etkinliğe katılmıştı. Koyuncu’nun mutluluğu gözlerinden okunuyor, sözleri bunu destekliyordu. Kâzım Koyuncu; internet sitesi ve etkinliklerinin -özellikle bu etkinliğin- her zaman devam etmesi ve gelenekselleşmesi gerektiğine dikkat çekerek olayın kendisinden çıkıp insanları yan yana getirmesi açısından önemine vurgu yapmıştı. Ardından da sormuştu: Seneye de yaparız değil mi?

HORON ALANLARA SIĞMAYACAK
Kâzım Koyuncu’nun ‘birinci horon gecesi’nde yaptığı konuşmada söylediği 'Bu site; etkinlikleriyle, 'özellikle bu etkinliğiyle' devam etmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Büyüye büyüye, çünkü sadece beni ilgilendirmiyor bu. Sanırım hepimizi ilgilendiriyo,r yan yana getirmesi açısından. Bunu gelenekselleştirirsek belki hayata bir şey katarız... Yaparız değil mi bundan sonra her yıl? Sığmayız bu alanlara, kapalı yerlere! Hep beraber olmayı diliyorum!' sözlerinde olduğu gibi artık ‘horon günü’ geleneksel hale getirildi ve horon alanlara sığmıyor.

ETKİNLİĞE KATILACAK OLAN SANATÇILAR VE GRUPLAR
Bu yıl katılımcılarla birlikte birlikte horona durup etkinliğe destek vereceğini beyan eden grup ve sanatçılar: Ayhan Alptekin, Engin Alptekin, Fatih Yaşar, Ferda Sümer(Horon Ekibi ve Tulumuyla), Gurgula, Gürkan Aslan, Karmate, Marsis, Nena, Temel Saraç & Horon Ekibi CARÇİ ve Teona. Onar on beşer dakikalık dinlenme aralarında sahne alacak

 


 

Editör: HABER MERKEZİ