Çay TV de yayınlanan ve sunuculuğunu Orhan Yazıcılar’ın yaptığı ‘Çay da Sabah’ programına Eğitimci, Hukukçu ve Araştırmacı-Yazar Süleyman Kazmaz konuk oldu. 94 yaşında olan Kazmaz, program da geçmişten bugüne yaşadıklarını anlattı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

1915 yılında dünyaya gelen ve uzun yılar eğitim camiası ve avukatlık görevinde bulunan Kazmaz, programda edebi çalışmalarının yanı sıra ülkemizin geçmiş ve bugününü değerlendirdi.

İlk mesleği olarak baktığı yazılarında zengin bir kültüre sahip olunduğunu bilmek ve bu bilinçle hareket etmek gerektiğine vurgu yapan Araştırmacı Yazar Süleyman Kazmaz, “bizim tarih boyunca en büyük hatamız yabancı kültürlere lüzumundan fazla kıymet vermemizdir” dedi.

Tarihten de kesitler aktaran Kazmaz, Anadolu halkının yaşadığı sıkıntılardan da söz etti. Halk kültürünün öneminden söz eden ve bu kültürün ortadan kalkmaması gerektiğini ifade eden Süleyman Kazmaz, Halk Kültürü hazinedir sahip çıkılmalı şeklinde konuştu. Programda AB üyeliği sürecindeki ülkemizin durumunu da değerlendiren Kazmaz, “ihracatın az olduğu bir dönemi yaşıyoruz üretimi çoğaltarak kendi kaynaklarımızı kullanmalıyız” dedi.


Editör: HABER MERKEZİ