Dilek ASLAN

Sadık Köroğlunun yazdığı, yönetmenliğini Hatice Semiz’in yaptığı “Lal” isimli eser 2 perde ve 18 bölüm halinde sahnelendi.

Rize Gençlik ve Spor il müdürlüğü gençlik Merkezi Tiyatro ekibince sahnelenen oyunda 24 genç rol aldı. İsmail Kahraman Kültür Merkezi büyük salonda sahnelenen oyunu Çay-Kur Genel Müdürü Ekrem Yüce Gençlik ve Spor il Müdürü Ömer Yılmaz, Şube müdürü Cafer Küçükmustafa, Gençlik Merkezi Müdürü zeki Bakırcının yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.

Oyun 2 perde ve 18 bölümden oluşuyor. Hasan ve Bedri hapisten yeni çıkmış iki yakın arkadaş. Her ne kadar kurtulmak isteseler de eski hayatları yakalarını bırakmaz. Mafyadaki hasımları peşlerine düşerler. Onlardan kaçarken bir eve sığınmak zorunda kalırlar. Sığındıkları evde dünyanın en saf, en temiz insanları ile tanışacaklardır. Osman bey ve ailesiyle.

Osman Bey ve Şükûfe Hanım çocuk yaşta kaybolan oğullarının yerine Selim’i evlat edinir. Ancak Selim de daha sekiz yaşındayken geçirdiği bir hastalık sonucu konuşma yeteneğini kaybeder. Osman beyin yeğenleri de onlarla birlikte yaşamaktadır. Hasan’ı oğullarının yerine koyarlar. Hasan her ne kadar başlangıçta istemese de bu ailenin sıcaklığından çok etkilenir. Bu sırada bedri de komşu kızına aşık olur. Her şey yolunda gibi gözükse de Hasan ve Bedri’nin çok iyi bildiği bir şey vardır: Ne olursa olsun hasımları asla vazgeçmeyecektir. Bir gün onları bulacaklar.

Oyun boyunca kader arkadaşı iki gencin istemeden de olsa seçtikleri hayatın onları nereye sürüklediği, konuşma engelli bir başka gencin yaşadığı zorluklar ve aslında neler başarabileceği, sıcak ve samimi karakterler eşliğinde mizahi bir dille anlatılmıştır.

Editör: HABER MERKEZİ