Ahmet BAYRAKTUTAN/ANKARA 

Çayın başkenti Türkiye’nin başkentinde “Rize Tanıtım Günleri” etkinliğinin açılışı yapıldı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde Rize Tanıtım Günlerinin açılışını Devlet Bakanlarında Hayati Yazıcı, Faruk Nafiz Özak, Faruk Çelik, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu yaptı. Yapılan açılışa siyaset ve iş dünyasından birçok isim katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında açılışa katılması beklenirken yoğun programları nedeniyle açılışa katılmadı.  

Ankara Rizeli Dernekleri Federasyonu organizasyonu ile Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve İlçe Belediyeleri, Rize Üniversitesi, ÇAYKUR,  Rize Sanayi ve Ticaret Odası, Rize Ticaret Borsası, Çaykur Rizespor’un destekleri ile düzenlen “Rize Günleri Etkinlikleri” bugün başladı. Etkinlik 7 Mart 2010 Pazar gününe kadar Ankara Kültür Merkezinde devam edecek. Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerde doğal ürünler, yöresel tadlar, otomatik el sanatları, organik bal, organik çayın yanı sıra müziği, tulumu, kemençesi, şairleri ressamları, atma türkü şovları, fıkraları bütün bunları oluşturan coşkulu insanları ile Rize bu yüreğini ilk kez farklı bir etkinlikte Ankara’da attı.

Kaçkar Yayla Şenlikleri örnek alınarak düzenlenen eğlence programının ilk gününde İsmail Türüt, ikinci gününde Grup Karmate, üçüncü gününde Gökhan Birben, son gününde ise Mustafa Topaloğlu konser verecek.

Rize’de üretilen, yetiştirilen ürünler ve Türk Çayının tanıtımı amaçlanan etkinlikte turizm olmak üzere yerel ve ulusal bazda Rize’nin ve Rizelilerin yetiştirdiği, ürettiği ürün ve markaların, Rize mutfağının en güzel ürünlerinin satışının gerçekleştirildi.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ