Ankara 10 günden buyana Karadeniz kokuyor. Trabzon ekinliklerinin ardından Rize etkinlikleri başlıyor. Rize etkinliklerinin tanıtımı için toplantı yapıldı. Ankara’da basın mensuplarının katıldığı bilgilendirme toplantısı Kartallar inşaatta yapıldı.

 

Toplantıya Rize Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Süleyman Basa ile yöneticiler, Danıştay Üyesi Hayrettin Kadıoğlu ve basın mensupları katıldı.Hasan Kartal’ın ev sahipliğinde yapılan buluşmada etkinliğin ayrıntıları anlatıldı ve Başkan Süleyman Basa, ‘Çayın Başkenti Rize’yi Türkiye’nin başkentine taşıyoruz’ dedi. Basa etkinlik programını da bizzat açıkladı.

 

Etkinliklerde 1’nci gün açılış konuşmaları yapılacak. Açılış konuşmalarına

Başbakan Tayip Erdoğan da katılacak. Ödüllü Bal filminin yönetmeni ve oyuncusu davet edildi. Çocuk oyuncuya burs verilecek. Feretiko isimli defile Erbek Ajansın katkılarıyla olacak. Rizeli akademisyenlerin eserlerinden oluşacak olan resim sergisi var. Güneysu halk oyunları gösterileri ilk güne damgasını vuracak ve Rize Belediye ekibi de folklor gösterisi yapacak.

 

Rize Valimiz Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun yöneteceği ‘VİZYON 2023 RİZE’ panelinin konuşmacıları ise Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Turan Okumuşoğlu, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Rahmi Turan, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa. İlk gün atma türkü yarışmaları yapılacak ve İsmail Türüt konser verecek.

kAYNAK: taka

Editör: HABER MERKEZİ