Dilek ASLAN

“Bizim Aile “ tiyatro yönetmeni Hatice Semiz” İşitme ve konuşma engelliler ilk kez sahne alarak el ve kol hareketleri ile oyun oynarken sahne arkasından onları seslendireceğiz. Aile içinde ki sorunların ele alındığı bu oyunda bazen komik olaylar oldu” dedi.


Rize Kültür merkezinde gençlik merkezi müdürlüğünce sahneye konulmaya çalışılan Ahmet Mercan Kaya’nın yazdığı “ Bizim Aile “ tiyatro oyununda işitme ve konuşma engelliler sahnede el ve kol hareketleri ile oyunu sahneye koyarken perde arkasında seslendirilecekler.

Yönetmen Hatice Semiz 10 kişiden oluşan işitme ve konuşma engellilerin projesinin önüne geldiğinde zor olacağını bildiğini söyleyerek ” Rize de işitme ve konuşma engellileri bularak oyuna davet ettik. Bir aile içinde yaşanan olayların konu edildiği oyunda Anne rolünü Semra Tuzcu oynamakta. Oğlu rolünü oynayan Metin Erdoğan ise gerçek hayatta ki aksiliği ne uygun rol buldu. 5 aydır çalışmalarımız sürüyor. İşitme engelliler okulundan görevli öğretmen Mine Uludağ ile birlikte anlaşıyoruz. Prova çalışmalarında bazen ilginç olaylar yaşanmakta. Ancak son haftaya girdik ve 3 Aralık ta oyun sahnede olacak” dedi.

Öğretmen Mine Uludağ ise böyle bir oyunda görev aldığı için mutlu olduğunu söyleyerek” Bazen tercüme etmekte zorlanıyorum. Çünkü biz okulda görsel çalışıyoruz. Burada bazı konuları tercüme etmek zor, ancak bu insanların bu oyunla kendilerine olan güvenleri arttı” dedi.

İşitme ve konuşma engelli anne rolünde ki Semra Tuzcu ise rol de zorlanmadığını söyleyerek” Bizim aile oyununda zaten yaşamım içinde olan iki çocuğum var bunların sorunları ile evdeki sorunlar aynı. Evde de iki oğlum var ve onlarda haylaz, rol de de aynı sorunları yaşıyorum. Hiç acemilik çekmedim” dedi.



Editör: HABER MERKEZİ