İstanbulda Çaydef çatısı altında faaliyetleri sürdüren Kemer Köyü Derneğinin geleneksel hale getirdiği Kemer Köyü şenliğin 6. sı gerçekleştirildi.

Kemer Köyü mezrasında yapılan şenliğe Çayeli Dernekler Birliğine üye derneklerin başkan yöneticileri Çayeli’nde bulunan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Kemer Köyü’nden ve komşu köylerden katılım yüksek oldu.

Şenlikte bir konuşma yapan Kemer Köyü Derneği ve Başkanı ve ÇAYDEF Başkan Yardımcısı Muammer Kemerbaş şunları söyledi.

 

“Bu günü bizleri bağışlayan Allah’ şükürler olsun. Bu güzel bizleri onurlandırdınız. Hepiniz şeref verdiniz. Kemer köyü derneğinin organize ettiği bu şenliğe bitişğimizde olan örnek köy, kesmetaş mahallesinden misafirlerimiz var. Çayeli’nin büyün köylerinden misafirlerimiz var. İstanbul’dan gelen misafirlerimiz var. Hatta Ankara’dan samsundan Trabzon’dan gelen misafirlerimiz var. Hepsinin ayağına sağlık diyoruz sağ olun var olun. Bizleri onurlandırdınız. Değerli konuklarımız ÇAYDEF’i Çayeli’nin Kurtuluş yıl dönümünde bildiğiniz gibi 9 Mart 2007’de kurduk. Kemer köyü derneğine bu federasyonun kurucu üyelerindendir. Federasyona üye diğer Derneklerimizin yöneticilerinin bir kısmı burada bir kısmı yolda buya geliyor bir kısmı da İstanbul’da hepsin ben size sevgiler saygılar getirdim. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum sağ olun var olun.”

Dada sonra kürsüye davet edilen Çayeli Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Hüsrev’de şunları söyledi.

“Bizler bu gün yarının gençlerine yarının çocuklarına örnek olacak vede ilçemizin insanlarını ülkemizin gündemine taşımak için birlik ve beraberlik içinde kardeşçe dostça hep yan yana olacağız. Bu düğün haklarının daha da büyümesini sağlamak için sevgiyle muhabbetle kucaklaşacak sadece Çayelinde değil köylerinde de bu güzel havanın esmesi için gayret sarf edeceğiz. Bakın ne güzel bu gün Çayelinin içinde olan bütün dernekler burada Kemer köyünde geçen senede buradaydı. Evvelki senede buradaydı bundan sonrada burada hep yan yana olacağız. Bizler İstanbulda yaşıyoruz ama örf adetlerimi yaşamak için buraya geliyoruz burayı çok seviyoruz. Dünyanın en güzel yeri burası Cennetin tarifi bu. Bir tarafta deniz bir tarafta bir tarafta dağlar.

Şurada konuşuyorduk dedik ki burası bir Çayeli festivali yeri olabilir. Bir mesaj verdiler bana bende hayal ediyorum şimdi. Düşünün şuralar insanlarla dolu. Şu tepe aşılmış önümüzde koca biz düz var ve bütün Çayeli burada. Biz sadece Çayeli’nin gelmesini değil bütün Karadeniz’in burada olmasını istiyoruz. Bütün Karadenizlilerle ve ülkemizin insanları ile kucaklaşmak istiyoruz. Ve inanın bu cennet parçasını hala dünya görmüş değil. Bu güzel denizi bu maviyi bu yeşilliği halen tespit etmiş değil. İnşallah Karadeniz’i dünyanın gündemine taşıyacağız. Bu günü tertip eden başta Muammer kardeşime başkanıma onun beraber çalışan kadın ve gençlik kollarına ve köy muhtarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Şenliğe katılanlar oluşturdukları horon halkalarıyla dostluk ve kardeşlik mesajı verdiler.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ