Rize'de dans kursu almak isteyenlerin artması üzerine İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, birbuçuk ay kadar önce ücretsiz dans kursu açmaya karar verdi. Dansa ilgi duyan bir öğretmenin ders vermeyi kabul etmesiyle başlayan kursa, 80 civarında öğrenci katılıyor. 

Yaşları 9 ile 17 arasında değişen öğrenciler, haftada 3 gün, 8 saat dans eğitimi alıyor. 
     
'İSTEK VATANDAŞLARDAN GELDİ'

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Zeki Bakırcı, yaptığı açıklamada, müdürlükleri bünyesinde pek çok spor dalıyla ilgili kurs açtıklarını belirterek vatandaşlardan gelen istek üzerine dans kursu da açmaya karar verdiklerini söyledi. 

Görevlerinin, çocukların bedensel ve ve zihinsel yönden sağlıklı birer birey olarak yetişmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Bakırcı, ''dansın çocukların ve gençlerin bedensel ve zihinsel gelişimi açısından faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda vatandaşlarımızdan hiç ücret almadan dans kursu faaliyetini başlattık. Dans, içinde estetik barındıran, son derece yararlı bir etkinlik. Vatandaşlarımızın da gittikçe artan talebi var. Oldukça ilgi gösteriyorlar. Veliler, gerek hafta içi, gerek hafta sonu çocukları ile gelerek çalışmaları izliyorlar'' dedi. 

Dans öğretmeye gönüllü olan bir öğretmen önderliğinde çalışmalarının başarıyla sürdüğünü dile getiren Bakırcı, velilerin ilgisinin kendilerini memnun ettiğini, istekleri olduğu sürece her zaman hocalarına, çocuklara ve ailelere desteklerinin süreceğini kaydetti. 

İsmail Duysak 

Editör: HABER MERKEZİ