Kemençe ve tulum şovu  Fatih Rizeliler derneği horon ekibi,yerel sanatçı Mahmut Aksu’nun ezgileriyle desteklendi. Bayan izleyiciler çoğunluktaydı. Gece dernek başkanı Barış Al’ın etkileyici konuşmasıyla başladı. Barış Al konuşmasında saygı ve sevgi sunumundan sonra sözlerine şöyle devam etti.



Sayın vali yardımcım, vekilim, belediye başkanım, ilçe başkanlarım, değerli müdürlerim, dernek başkanlarım, değerli meclis üyelerim,  kıymetli Rizeli hemşerilerim ve saygıdeğer esenlerliler sizleri şahsım ve esenler Rizeliler derneği yönetim kurulu adına saygı ve sevgiyle selamlar Allahın rahmeti ve bereketi üzerinizde olsun.

Kısa bir süre önce dost ve kardeş ülke Pakistanda meydana gelen sel felaketinden duyduğum derin acıyı paylaşırken. Yüce mevladan vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Yeşili toprağı görünmez kılan, ilk gördüğünüzde aklı baştan alan, hayalleri donduran, ondan ayrıldığınızda yürekleri emanet bıraktıran, onunla hemhal olduğunuzda insanı coşturan, ilk görüşte aşkın varlığına inandıran, güzeller güzeli bir Karadeniz beldesi Rize.


Poyrazla keşişlemenin fırtınayla dinginliğin, yeşil bir çeviklikle mavi bir sukünetin, çayla korkota çorbasının, kiviyle mandalinanın, feretikoyla atmaca tutkusunun, yayla serinliğiyle güneşin sıcaklığının, Kaçkarlarla ayderin, anzer balıyla likapanın, dolmasıyla kroko çorbasının, andon muhlamasıyla mısır ekmeğinin, lahanasıyla hamsinin, laz böreğiyle lahana sarmasının, tulum ve kemeçesiyle horonun,  kaleleriyle köprülerinin, destanlarıyla atma türkülerinin, enğin dereleriyle yalçın dağlarının, yiğit delikanlılarıyla alımlı güzellerinin gerçekle hayalin bir arada yaşadığı, sonsuz güzellikler beldesi, başbakanlar diyarı, çayın başkenti, yağmurun ülkesi Rizenin sevgi ve Selamlarını sunarım.

ESENLER RİZELİLER DERNEĞİ OLARAK KURULDUĞUMUZDAN BU GÜNE BİRÇOK SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKTE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK.


 

1 YILLIK DERNEK OLMAMIZA RAĞMEN ESENLER KAMUOYUNDA RİZELİ HEMŞERİLERİMİZİN YER ALMASINI SAGLADIK.

 

TÜM HEMŞERİ DERNEKLERİMİZLE KOORDİNELİ ÇALIŞARAK ESENLER İLÇESİ DIŞINDADA YAPILAN ETKİNLİKLERE KATILARAK ESENLERİMİZİ VE YEŞİL RİZE MİZİN ÇAYINI KEMENÇESİNİ TULUMUNU TÜM TÜRK HALKIYLA BULUŞTURDUK 

 

ULUSAL VE YEREL BASINDA DERNEĞİMİZİN AKTİVİLERİNE YER VERDİREREK HEM DERNEĞİMİZİN HEM DE ESENLER TANITIMINDA BÜYÜK KATKILARIMIZ OLDUGUNUN İNANCINDAYIM.

 

YÖRESEL BİR DERNEK OLARAK MEMLEKETİMİZ RİZE BİZİM İÇİN NE KADAR ÖNEMLİ İSE YAŞADIGIMIZ ESENLER DÜNYA GÜZELİ BU ŞEHİR ŞEHRİ İSTANBUL DA BİZİM İÇİN ÇOK DAHA ÖNEMLİDİR. 

YENİ BİR DERNEK OLMAMIZA RAĞMEN RAMAZAN ETKİNLİKLERİNE İLK DEFA KATILIYORUZ. DOĞAL OLARAK RAMAZAN ETKİNLİĞİ PROĞRAMLARINDA KATILIMCI DERNEKLERINDE EKSIKLERI OLABILIR İLERİKİ SÜREÇTE DAHA EŞĞÜDÜMLÜ ÇALIŞARAK DAHA GÜZEL ŞEYLER YAPILACAGINA İNANIYORUZ.

                                                       

EKSİĞİMİZ VARSA AFOLA

Biz esenler Rizeliler Derneği olarak hiçbir siyasi ayrım yapmadan, bütün esenleri ve Rizeli hemşehrilerimizi kuçaklıyoruz. Mevlana, yunus emre, hacı Bektaşi veli, hoca, Ahmet yesevi, şeyh edebali gibi sevgi ve hoşgörüyü esas alan, yaratılanı yaratandan ötürü seven, milli ve manevi değerlerinin hamurunda yoğrulan bir anlayışla esenlere ve Rizeli hemşerilerimize hizmet ediyoruz. İki incinin olduğu yerde biz Rizeliler olarak birinciyiz. Bütün karadenizi Artvin, Trabzon, Giresun, ordu, samsunuyla bütün karadenizi edirneden karsa sinoptan Hataya bütün ülkemizi  Rizemiz gibi görüyor ve seviyoruz.

 

YARIN DÜZENLENECEK REKOR İFTAR YEMEĞİNE BUTUN HEMSERILERIMIZI BEKLIYORUZ

 

Programımıza katılarak bizleri onurlandıran bütün misafirlerimize teşekkür eder Türk ve İslam âleminin mübarek ramazan bayramını şimdiden hayırlı olsun. Üstat necip fazılın sözüyle Rizeli demek kâfi diyoruz. Adımız farkımız Rizeli Olmak.

 

Dernek başkanın konuşmasından sonra kürsüye Belediye Başkanı M.T. Göksu çıktı. İlk defa içinde referandumla ilgili “evet” “hayır” olmayan kısa bir konuşma yaptı. Rizelilere teşekkür etti. Cumartesi günkü rekor iftara katılım ve destek sağlamalarını istedi.

 

M.T Göksu’ya, dernek başkanı Barış Al bir kemençe hediye etti, bir yıl sonra kemençeyi çalma sözü aldı ve program Murat Şov’a devredildi. Bu geceye en hızlı çay içme yarışması da renk kattı. Bugüne kadarki yapılan geceler içinde siyasetin konuşulmadığı yerelin ve esenlerin konuşulduğu buram buram Karadeniz kokan ve tüm Türkiye’yi kucaklayan bir geceydi. 

Editör: HABER MERKEZİ