Çayeli Isırlık Yaylaları Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından organize edilen ve bu yıl ilki düzenlene 1.Isırlık Yaylaları Turizm ve Tanıtım Etkinliği hafta sonu Isırlık Yaylası’nda  gerçekleştirildi. Çayeli belediye başkanı Rıza Çakır, belediye başkan yardımcısı Mustafa Baltacı’nın yanı sıra dernek başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı organizasyonda yüksek kesimlerdeki sis hakimiyeti Isırlığın güzelliğini sakladı.

Organizasyondaki amaçlarının Kültürel zenginlikleri yöre halkına kazandırmak olduğunu belirten Isırlık Yaylaları Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Salih Durmuş, “Çayeli’ne 24 km uzaklıkta olan ve 45 dakikada ulaşılabilinen bir uzaklıkta bulunan yaylalarımız görüş açısı olarak Of’tan taaki Batum a kadar görülebilecek bir alana hakım yerde bulunmaktadır. Bu sene ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz festivalimizde bir takım eksikliklerimiz muhakkak olacaktır. Ama gelecek yıllarda bu eksiklikleri gördükten sonra çok daha iyisini yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Yapılan ilk festival olması vesilesiyle Çayeli’ne hayırlı olmasını diliyorum diyen Çayeli belediye başkanı Rıza Çakır, “bulunduğumuz yayla Çayeli’ne hakim en güzel yaylalardan birisi. Büyük bir mücadele sonunda 24 km yol yapılarak halka arz edildi. Daha önceleri buralara atalarımız 7–8 saat yürüyerek gelirlerdi, ama biz artık 45 dakikada ulaşabiliyoruz. Bu sene Çayeli Isırlık Yaylaları Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından bir festival yapıldı, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu bir ilktir zaman yanlış seçilmiş olabilir, çünkü bölgenin en güzel yeri olmasına karşın sisten dolayı hiçbir yeri görememekteyiz. Bundan sonraki organizasyonları sisin olmadığı aylarda olmasının çok daha uygun olacağını düşünüyorum. Özellikle yolu yaparken çok büyük sıkıntılar çektik, emeği geçenlerden Allah Razı olsun ve bu organizasyonu gerçekleştiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra etkinlikte yemek ikramı yapıldı ve ardından tulum eşliğinde horon oynadı.

Ekibimize yardımlarından ötürü Yılmaz Sandıkçı’ya ve Çayeli Jandarma ekibine teşekkür ediyoruz.
Editör: HABER MERKEZİ