İkizdere Ekşioğulları vakfı tarafından bu yıl 16 incisi düzenlenen Ekşioğulları şenlikleri ramazan ayı nedeniyle Ovit yaylası yerine merkez de yapıldı.

Ekşioğulları vakfı başkanı Ali Ekşi “ Bu yıl şenliklerin ramazan ayına denk gelmesinden dolayı şenlikleri Ovit yaylası yerine İlçe merkezinde yapmayı uygun gördük. Bu nedenle ilk açılışımızda ilçe merkezini trafik e kapatarak 600 dolayında masa ve 2000 bin sandalye ilçe merkezine kurarak 150 personel ile merkezde kurduğumuz 6 yemek servisi ile 1,5 km uzunluğunda ki iftar sofrasına 2 bin kişi katıldı. 10 gün sürecek olan şenliklerimizde her akşam aynı yerde halkımıza iftar vereceğiz. İftar sonrası mahalli ve ulusal sanatçılarımız iftar sonrası konserler verecek” dedi.

İlçe merkezinde kurulan 600 masaya 2 bin dolayında halk çevre köy ve mahallelerden katıldı. İlk akşam yoğun izdihamın yaşandığı iftar yemeğinde 1 ton dolayında et kavurma yapılarak, Çorba, etli pilav, kavurma, tatlı ve üzüm verildi. İftara vali yardımcısı Hakan Murat Üz, ilçe kaymakamı ile çevre illerden misafirler katıldı.

İftar sonrası ilçede kurulan sahnede sanatçılar konser verdi. Şenliklerin 10 gün süreceği bildirildi.

 


 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ