ATV de yayınlanan  Hatırla sevgili” isimli diziyi hiç izlemedim. Ama dizinin her kimse akıl hocası öyle bir taktik izledi ki hiç izlemeyen insanların bile dünyasına girmeyi başardı..

  

Taylan Özgür'ün öldürülmesi, dizide yeterli araştırma yapılmadan, bu konuda bilgisi olanlara danışılmadan, çarpıtılarak anlatıldı   Türkiye'nin unutmadığı, unutulmasına izin vermediğimiz bu faili bilinen cinayeti bu dizide  ve uydurma bir aşk hikayesinde garnitür olarak kullanıldı..

  

 

Taylan Özgür üzerinden yapılan bu saygısızlık günlerce medyada yer aldı. Diziden çok yapılan bu yanlışlık konuşuldu.. Bu reklam ve gündemde kalma birilerinin hoşuna gitmiş olacak ki , yeni bir bir “reklam” kokan ve milyonların hassasiyetini görmezden gelinip  bir başka rezalete imza atıldı.

 

  

23 kasım 2007 tarihinde yayınlanan “Hatırla sevgili” isimli  dizinin 42. bölümünün sonuna yakın bir yerinde 1970 yılında yaşanmış bir olay anlatılmaya çalışılmış, fakat o tarihlerde henüz doğmamız olan Müzisyen Kazım Koyuncu ismi kullanılarak reyting reklam arayışı içine girilmiştir. Bahsettiğim sahnede  işçiler emeklerinin karşılığını alabilmek için grev yapmaktadırlar.Bir otobüs grev yerine girmeye çalışmaktadır. İşçiler otobüsü engellemeye çalışırlar.

  

  

Ve sonunda Necmettin Giritlioğlu  ( Aliağa’da, 1970 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Yapı-Yol İşçileri Sendikası Genel Başkanı Necmettin Giritlioğlu ) otobüsün önüne geçer..Otobüs durur..Şoförün yanına gider ve derki: “bu iş yerinde grev var.içeriye giremezsiniz”..Şoför silahını çıkarır ve Necmettin’i vurur..Necmettin ölür..Haberlerdeki konuşmalar aynen şudur:Kazım Koyuncu adlı şoför grev yapmakta olan Necmettin’i öldürdü..Kazım Koyuncu’nun adı tam üç bu kez bu şekilde dizi de geçer.

  

  

Bu nasıl bir rezilliktir. “Müzisyenim, sonra bir Karadenizliyim ama hepsinin ötesinde bir devrimciyim' diyen ve hayatı boyunca hak arayışları içinde,  emeğin ve emekçinin yanında olan  Kazım Koyuncu’yu grev yapmakta, hak aramakta olan birinin katili olarak gösterme rezaletinde bulunmak dil sürçmesi veya gözden kaçmış gibi klasik sözlerle geçiştırılemez..

  

  

Hatırla sevgili bir dizi filmdir. Canlı yayın değildir. Yanı ortada bir yanlış varsa yayınlanmadan bu yanlışı giderme imkanı vardı. Bu dizinin senaristleri Şebnem Çıtak, Nilgün Öneş , yönetmenleri Ümrü Burhan, Faruk Teber, Yapımcısı Fatmanur Sevinç ve yayıncısı A TV dır. Bu saydığım isimlerden birimi göremedi bu yanlışı..

Bu büyük yanlışa imza atanlar mı bize anlatacak 1960 darbesini, 27 mayisi, 6. filoyu ve 68 kuşağını…

  

   

Fatih Sultan KAR

 

Editör: HABER MERKEZİ