Rize Bezi Feretiko’yu marka haline getiren İyidere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, ünü Türkiye’yi aşan ürünleriyle gelen taleplere yetişemiyor.

Rize’de üretilen feretiko kumaşına ilginin her geçen gün arttığını söyleyen İyidere Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Muammer Mete yaptığı açıklamada “İyidere’deki atölyemizde ve satış mağazamızda ürünlerimizi üretip çeşitli firmalara ve müşterilere satış yapıyoruz. Ürün satışlarımız kooperatif bünyesinde olduğu için sıfır maliyetle üretilip satılıyor.” dedi.

 Büyük moda merkezlerinde yapılan defilelerle ürünlerin tanıtımını yaptıklarını söyleyen Mete, “Gördüğümüz ilgi bizleri mutlu ederken Rize Bezi Feretikoyu bir marka haline getirdi. 2000 yılından bu yana çeşitli ulusal televizyonlarda da tanıtımlar yaptık.” dedi.

Atölyelerindeki 20 çalışanı ile sürekli üretim yaptıklarını ve taleplere yetişemediklerini söyleyen Mete,. “Ürettiğimiz ürünlerin çoğu İstanbul’daki müşterilerimize gidiyor. Feretiko bezinden üretilen 13 çeşit ürünümüz var. Pitemi markasının ‘İyidere Rize Bezi Feretiko’ ismiyle şu an ünü Türkiye sınırlarını aşmış durumda.“ şeklinde konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ