Çaykur TIR'ı, Eminönü Meydanı'nda iki hafta boyunca sürdürdüğü tanıtım etkinliklerini Sultanahmet'e taşıdı. İftardan sonra gece geç saatlere kadar yerli ve yabancı ziyaretçilere yaklaşık 8 bin bardak çay ikram ediliyor.

Türk çayının farklılığını daha iyi tanıtabilmek için bir dizi faaliyetlerde bulunan Çaykur, özel dizayn edilen tanıtım ve reklam TIR'ı sayesinde Ramazan ayında İstanbul'a adeta damgasını vurdu. Son iki yıldan beri Türkiye'nin dört bir yanında halka açık organizasyonlar düzenleyerek Türk çayını tanıtan Çaykur'un meşhur çay tanıtım ve reklam TIR'ı, Ramazan ayının başından itibaren Eminönü Meydanı'nda her gün binlerce yerli ve yabancı ziyaretçisine çay ikramında bulunuyor. Çaykur TIR'ı, Eminönü Meydanı'nda

iki hafta boyunca sürdürdüğü tanıtım etkinliklerini Sultanahmet'e taşıdı. Ayasofya Müzesi karşısında konuşlanan TIR, Ramazan etkinlikleri sebebiyle her akşam on binlerce insanın ziyaret ettiği panayır havasının yaşandığı Sultanahmet'e de ayrı bir renk kattı. İftarını açan binlerce vatandaş, bir bardak çayın lezzetine varabilmek için dakikalarca sırada beklemeyi göze alarak Çaykur'un ikram ettiği çaylardan yudumluyor. Birçok yabancı turistin de yoğun ilgi gösterdiği TIR'da, iftardan itibaren gece geç saatlere kadar yaklaşık 8 bin bardak çay ikram ediliyor. Hafta sonu Sultanahmet'teki yoğun insan kalabalığını dikkate alan yetkililer, bu rakamın 10 bini aşacağını tahmin ediyor.

Çaykur'un ürün kalitesini ve Türk çayının farklılığını yerli ve yabancı ziyaretçilere yakından tanıtma fırsatı bulduklarını belirten Çaykur Türkiye Bayiler Birliği Çaytaş Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dündar Batık, 'Çaykur, Ramazan ayının başından itibaren Eminönü ve Sultanahmet Meydanı'nda yaptığı bu faaliyetle İstanbul'a damgasını vurdu diyebiliriz. Her gün binlerce ziyaretçi Çaykur'un leziz çaylarından tatma fırsatı buldu. Özellikle ülkemizi gezmeye gelen yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi.

Ramazan müddetince her akşam iftar saatinden sahur vaktine kadar onbinlerce insanın ziyaret ettiği Sultanahmet etkinliklerine ayrı bir renk kattığımıza inanıyoruz. Milli markamız Çaykur, bu tür tanıtım faaliyetlerini Türkiye genelinde artırarak sürdürecektir' dedi.

Ramazan ayının başından itibaren Eminönü Meydanı'nda hizmet veren TIR, 13 Eylül'e kadar burada faaliyette bulunduktan sonra Kadıköy rıhtımında ve Pendik sahilinde hizmette bulunacak. İkram TIR'ı daha sonra Rize'ye dönecek.
Editör: HABER MERKEZİ