Çayelililer Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği(ÇAYDER) tarafından geleneksel hale gelen iftar yemeği programı bu yıl canlı yayınla nezih bir ortamda gerçekleşti.

Çayeli Ferahtepe’de düzenlenen iftar programı, Çay Televizyonu ekranlarından canlı olarak yayınlanan ‘iftara doğru’ programıyla Çayeli’nin eşsiz güzellikleri izleyenlerle buluşturuldu. Programa, Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Çayeli Müftüsü Mehmet Ceylan, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, Çayelililer Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Kambur, Ferahtepe Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu Dernek Başkanı Yusuf Hacıoğlu, Emekli Din Görevlisi ve Eğitimci Salih Yarıkan ve davetliler katıldı.

İftar yemeği öncesi ‘İftara Doğru’ programında konuşan katılımcılar Çayeli’nin eğitim durumu masaya yatırdı. Ayrıca, programın yapıldığı Ferahtepe Öğrenci Yurdu ve Yurt derneği’nin eğitim çalışmaları ile Çayeli’ne sağlayacağı katkı konuşuldu.

Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, ilçenin eğitim profili hakkında bilgiler veridi. Belediye Başkanı Rıza Çakır, 36 yıl önceki bir anısını paylaşarak, eğitim gördüğü yer olan Ferahtepe’de oruç tutmaya başladığı yılları anımsatarak ‘çok susadığını’ söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, rakamlara bağlı kalmamak gerektiği fakat ilçederli okullarda bu yıl 200’den öğrencisinin lisans ve önlisans programlarına yerleştiği bu rakamı dahada yukarı çıkarmak için çalıştıklarını söyledi. Programda ayrıca Kaymakam Mehmet Aktaş ve Belediye Başkanı Rıza Çakır Eğitim Fakültesi’nin kuruluşu ile bugünü kadar olan gelişim süreci ile ilgili bilgiler verdiler. Ferahtepe gibi ilçede faaliyet gösteren yurtların fakülte örenciler için iyi bir konaklama mekanı olacağını vurgulardılar.

Yurdun yapımı hakkında bilgiler veren Ferahtepe Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu Dernek Başkanı Yusuf Hacıoğlu, yurdun tamamen hayırseverlerin destekleri ile yapıldığını söyledi. Emekli Din Görevlisi ve Eğitimci Salih Yarıkan'da Peygamber Efendimiz, Halifeler ve Osmanlı Padişahları’nın eğitim-öğretime verdikleri önemli örneklerle anlattı.

Çayelililer Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği(ÇAYDER) Başkanı Mehmet Kambur’da dernek hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra 2008–2009 yılında okullara 25 tane açık alan tenis masası, 100 tekli bank, 30 oturma grubu, ayrıca 700 öğrenciye de ayakkabı yardımı yaptıklarını söyledi. 2009–2010 eğitim-öğretim yılında da aynı şekilde ayakkabı yardımına devam edeceklerini ayrıca okullarıma daha sözünü verdiğimiz akıllı tahtalarında bu öğretim yılında yerine getirmeyi planladıklarını belirtti. Mehmet Kambur’un bahsettiği diğer bir konuda düğünlerde yapılan kadıbağı geleneğini yaşatmak için yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Daha sonra iftara yemeğinin ardından program son buldu.

Daha sonra program iftar yemeğinin ardından son buldu.

İFTAR PROGRAMINDAN GÖRÜNTÜLER

 

Editör: HABER MERKEZİ