Haber: Sebahattin ÇEPNİ

Çayeli Halk Eğitim Merkezinin Büyükköy’de açmış olduğu Feretiko ve Dekoratif ve ev tekstili kursu yılsonu sergisi açılışı açıldı.

Büyükköy Belediyesi binasında sergilenen kursiyerlerin yaptıkları sergilerin açılışını Çayeli İlçe Kaymakam vekili Ali İkram Tuna (Derepazarı Kaymakamı) ile beraber Ak Parti Rize Milletvekili adayı Hasan Karal, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet AYAR, Çaykent Belediyesi Başkanı Mehmet Kazancı, Çayeli ilçe milli eğitim müdürü Bayram Bakır, Çayeli Halk Eğitim Müdürü ile Çaykur Büyükköy, Çayeli, Musadağı ve Aşıklar çay fabrikası müdürleri misafir olarak katılırken Belde halkı da yoğun ilgi gösterdiler.

Feretiko (Rize Bezi) Kursiyerleri ile Dekoratif ev tekstil kursiyerleri diplomalarını yetkililerden aldılar. Açılışa ev sahipliği yapan Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Okur Konuşmasında “ilçemiz halk eğitim merkezinin öncülüğüyle beldemize son altı yedi yıldır açtığımız kurslardan bu yıl da bir tanesinin sergi açılışı münasebetiyle toplanmış bulunmaktayız. Beldemiz halkı adına bütün misafirlerimize hoş geldin diyorum. Beldemizin ekonomik anlamda kısıtlı bir bölge olmasına rağmen sosyal alanda yapılan eğitimci sergilerin olması ile yetiniyoruz. Büyükköy Belde halkı hizmetin en iyisine layık olduğunu eldeki imkansızlıklardan dolayı istenilenlere cevap verememekteyiz. Ancak bu gibi açılış ve programlarla yetkililerin buralara gelip eksiklerimizi yerinde bu günde Büyükköy beldemizin isteklerinin neler olduğunu az çok görme imkanı görmüşlerdir.” dedi.

Açılış kurdelesinin kesimi sonrası sergiler gezildi. Halk oyunları gösterileri yapıldı. Daha sonra kursiyerlerin mutfaktaki yapmış olduğu el emekleri yiyecekler misafirlere ikram edildi.

Editör: HABER MERKEZİ