Fatih Sultan KAR/İstanbul

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede hemşehrilerine hitap etti.

Konuşmasının başında sınır ötesi operasyonla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Erdoğan, şehitlere Allah'tan rahmet ve gaziler için 'şifa' diledi. Kalabalık ve coşkulu bir topluluğa hitap eden Erdoğan, operasyonun başarıyla icra edildiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, 'ana baba ocağım' sözleriyle nitelediği Rize'nin kurtuluş gecesinde hemşehrileriyle birarada olmaktan mutlu olduğuna vurgu yaparak Rize'nin ve ülkenin kurtuluşunda şehit düşenleri de andı. Başbakan Erdoğan, konuşmasının bu bölümünde şunları söyledi:

Anlamlı diyorum zira dokuz günlük bir sınır ötesi operasyondan sonra bu akşam sizlerle burada biraradayız. Hamdolsun Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Kuzey Irak'ta, terör örgütüne yönelik teröristlere yönelik yapmış olduğu bir temizlik harekatını layarak geri döndü. Böyle bir kurtuluş gecesinde ben gerek Rize'nin kurtuluşunda ve ülkemizin

kurtuluşunda şehadete erenlere, o mertebeye kavuşanlara gerekse bu Kuzey Irak'taki terör kamplarına yönelik operasyonda şehit olan yavrularımıza Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize şifalar diliyorum. En üst derecedeki subayından en alt derecedeki erine kadar tüm Türk Silahlı Kuvvetleri'mize şahsım ve milletim adına şükranlarımızı burada ifade ediyorum.'

Kutlama programına TBMM Başkanımız Sayın Köksal Toptan, Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı'milletvekillerimiz Ali Bayramoğlu,Dr.Lütfi Çırakoğlu,Rize Valisi Kasım Esen, İstanbul Emniyet Müdürü Cerrahoğlu ile çok sayıda bürokrat ve Rizeli vatandaşımız da katıldı.

Kutlama programından görüntüler.

 

Editör: HABER MERKEZİ