Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen ''Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali'', çeşitli etkinliklerle başladı.

Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Ayder Yaylası'ndaki şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, Ayder'in Doğu Karadeniz turizmi için önemli bir merkez olduğunu belirterek, ''Yaz ve kış turizminin aynı anda yapılabildiği önemli yerlerden birisi. Ayder doğal güzellikleri de ziyaretçilerin büyük beğenisini kazanıyor. Gelecek yıllarda çok daha iyi yerlere gelecek. Festivallerle bölge çok daha büyüyecek'' dedi.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek de Ayder'in Doğu Karadeniz'in Türkiye ve dünyaya açılan yüzü dolduğunu vurgulayarak, ''Bölgemizde birkaç turizm merkezi var. Bu turizm merkezlerini hak ettikleri yere getireceğiz. Bunun için hep birlikte daha fazla gayret göstermeliyiz. Ayder'in doğal yapısını koruyarak geliştirmeli ve turizmde marka değer haline getirmeliyiz'' diye konuştu.

Daha sonra şenlikler kapsamında çorap örme ve tulum yarışmaları ile 5-8 yaş arası çocuklara yönelik yöresel kıyafet yarışması düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Folklor ekiplerince horon gösterilerinin de sunulduğu Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali, yarın Galerdüzü mevkisinde yapılacak boğa güreşleri ile sona erecek.

Editör: HABER MERKEZİ