Ardeşen Engelliler Derneği (Arende) Başkanı Adem Kuyumcu, derneklerinin çalışmalarına katkı sağlaması amacıyla engellilerle dayanışma ve destek konseri düzenleyeceklerini bildirdi.

Kuyumcu, yaptığı yazılı açıklamada, derneklerinin Doğu Karadeniz'deki tüm engellilere hizmet vermek amacıyla çalışmalar yaptığını belirtti.

Derneklerinin çalışmalarına katkı sağlaması amacıyla ''Sevgi Her Engeli Aşar'' adıyla engellilerle dayanışma ve destek konseri düzenleyeceklerini ifade eden Kuyumcu, böylece engellilerin sadece acıma duygusu ile anılmasının önüne geçmek, toplumun içinde yer almalarını ve engellilerin aracılığıyla her kesimden insanı bir araya getirecek etkinliklerine katılım ve katkılarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Konserlerine Rize ile Sarp arasındaki bölgeden 5 bin duyarlı insanın katılımını beklediklerini bildiren Kuyumcu, şunları kaydetti: ''Organizasyondan elde edilecek gelir engelli ve engelli yakını ailelere yönelik olarak düzenlenecek motivasyon ve eğitim seminerleri, bölgedeki engellilerin tespiti için yapılan çalışmaların finansmanı, engellilerin tekerlekli sandalye, işitme cihazı, beyaz baston gibi ihtiyaçları ve engellilerin iş sahibi olabilmeleri için hazırlanacak projenin finansmanı gibi konularda kullanılacaktır. Bu nedenle konserimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.'' Dedi.

Kuyumcu, birçok sanatçının sahne alacağı konserin 7 Temmuz Salı günü yapılacağını belirterek, engellilerin katılımı ücretsiz olan konsere gelecek engelliler için köylerden ve diğer ilçelerden servis sağlanacağını ifade etti.

 


 

Editör: HABER MERKEZİ