Ardeşen'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Ardeşen hükümet konağı önünde başlayan kutlama töreninde İstiklal Marşı ve kahraman şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Törende konuşan Ardeşen Belediye başkanı Mümtaz Sinan, kurtuluş coşkusunu hep birlikte yaşamanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi. Sinan, '92 yıl önce üzerinde yaşamakta olduğumuz bu güzel topraklar Rus işgali altındaydı. Dedelerimiz, birlik ve beraberlik içerisinde mücadele vererek ilçemizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Bizler de aynı birlik ve beraberlik duyguları içerisinde yaşamalıyız. Cennet vatanımızı içeriden ve dışarıdan bölmek isteyen güçlere fırsat vermemeli, oyunlarına asla kapılmamalıyız.' dedi.

Kurtuluş etkinliklerinin ikinci etabına, yağmur nedeniyle Ardeşen Belediyesi Spor Salonu'nda devam edildi. İlk ve orta dereceli okulların öğrenci temsilcileri tarafından şiirler okundu. folklor ekipleri gösteriler sundu. Kurtuluş etkinlikleri, Ardeşenli gazilerin ve bando takımlarının tören geçidiyle sona erdi.

 

Editör: HABER MERKEZİ