Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı’nın Güneysu İlçesi’nde inşa ettiği ve içerisinde Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Yatılı Kur’an Okulu,  Vakıf Binası İle Kütüphane ve Cami barındıran Külliye’nin ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine “Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Eğitim Külliyesi” oldu.


Açılışı henüz gerçekleşmeyen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni eğitim yılından önce açılışının yapılması beklenen eğitim külliyesinin inşaat aşamasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından da incelendi. 
Konu Hakkında bilgi veren Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, Başkanlığını yaptığı Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı’nın yaptırdığı Eğitim Külliyesi’nin tamamlandığını ve açılış için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Güneysu’ya gelmesini beklediklerini ifade etti. Külliyenin ismi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bizzat görüş aldıklarını belirten Özer;  “Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfımızın yaptırmış olduğu eğitim külliyemizin adı konusunda Sayın Cumhurbaşkanımıza danıştık. Kendisinin ismini vermeyi ve kamuoyunun da teveccühünün bu yönde olduğunu belirttik. Ama Cumhurbaşkanımız kendi adının değil, Güneysu’nun eski alimlerinden Hacı Hafız Yusuf Yılmaz’ın isminin gönüllerinden geçtiğini ifade ettiler.” diye konuştu. Çok amaçlı bir Eğitim Külliyesi’ne sahip olduklarının altını çizen Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, “Geleneksel değerlerden kopmadan modern çağın gerekliliklerini de göz ardı etmeden oluşturduğumuz bir eğitim modelimiz var. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun şekilde, bilim ışığında gelenek ve göreneklerine bağlı bir nesil yetiştireceğiz.” dedi. 

Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Kimdir?
Hacı Hafız Yusuf Yılmaz 1907 yılında o dönem Rize’ye bağlı bir nahiye olan Güneysu’da doğmuştur. Kendisi, 1925 yılından vefat ettiği 1970 yılına kadar kendini herkese Kuran’ı Kerim öğretmeye adamış Güneysulu alimdir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın babası Ahmet Erdoğan ile yakın arkadaştır. Hacı Hafız Yusuf Yılmaz’ın Rize’den İstanbul’a ziyaret için gittiği dönemlerde çok fazla futbol oynaması sebebiyle Ahmet Erdoğan’ın oğlu Recep Tayyip Erdoğan’ı Hacı Hafız Yusuf Yılmaz’a şikayet ettiği ve Yusuf Yılmaz Hocanın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı savunduğu ve kendisine de ders verdiği de bilinmektedir. 

Editör: HABER MERKEZİ