Oğuzhan Okumuş müzikseverler için kısa sürede popüler bir isim olarak görülmesiyle dikkat çekse de bu durumun iki farklı noktadan kaynaklandığını düşünülebilir. Öncelikle Okumuş’un başarılı müzik yapımı dikkat çekmektedir. Dinleyenlerinden sosyal mecralardaki geri bildirimler bu durumu açıkça göstermektedir. İkinci olarak ise sanatçı Okumuş, müzik dünyasına tarzıyla yeni bir renk katarak tulum trap müziği ile dikkatleri çekerek beğeni kazanmıştır.

TULUMLA İLK TRAP MÜZİĞİ

Müzik dünyasının yeni rengi olarak kabul gören ve ilk kez Sanatçı Oğuzhan Okumuş ile müzikseverlerin tanıdığı tulumla ilk trap müziği sayesinde birçok kişinin tulum enstrümanına olan ilgisi de arttı. Sosyal medya başta olmak üzere bölge de bilinen saygın sanatçı, horon etkinlikleri ile de tanınıyor.

Doğu Karadeniz’den bir enstrüman olarak müziğe katılan tulum, Hemşin, Çamlıhemşin ve Pazar ilçeleri ile Rize ve Artvin çevresinde de yaygın olarak kabul görmüş olmakla birlikte, Türkiye’de artık daha fazla müzikseverle her bölgeden beğeni topluyor. Tulumu sevdiren sanatçı olarak da nitelendirilebilecek olan Oğuzhan Okumuş, birçok etkinlikte ve düğünlerde küçük yaşlardan beri severek dinlendiğini ve davetler aldığını ifade ediyor.

TULUM MÜZİKLERİ İLE BÖLGE TANITIMI

Sanatçı Okumuş, bölge insanının beğenisiyle bilinse de artık takipçileri dijitalleşen dünya ile birlikte ülkenin birçok yerinde bulunuyor. Hatta yurtdışından da beğeniyle dinlendiği belirlenen isim için Kültür Bakanlığı gibi etkili kuruluşların da katkısıyla bölgenin tanıtımı için de büyük bir fırsat olabileceği düşünülüyor.

SANATÇI OKUMUŞ’UN ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Son dönemlerde aldığı beğeni ve ilgiler üzerine daha fazla çalışmalar ortaya koymaya başlayan sanatçı Oğuzhan Okumuş, yeni tarz müzik ile stüdyo kayıtlarını da gerçekleştiriyor. Çalışmalarının bir kısmında Bay Trapist ile birlikte ortaya koydukları müzikler de büyük beğeni topladı. Yeni çıkması beklenen müzikler için de çalıştığı bilinen Oğuzhan Okumuş’un yeni şarkıları ise merakla bekleniyor.

Oğuzhan Okumuş Kimdir?
7 Nisan 1997 İstanbul-Üsküdar da doğan Oğuzhan Okumuş, Memleketi Rize - Çayeli'dir.

Yöresel köy düğünlerinde TULUMLA tanışan Okumuş, Lise yıllarında tulum öğrenmeye başladı. Bir süre sonra arkadaşları ile "Grup Mapavri" yi kurarak 2015 yılında sokak müziğine başlayan Oğuzhan Okumuş, Sokağın her zaman bir öğretici olduğunu belirtiyor.

2017 yılında Oğuzhan Okumuş arkadaşları ile beraber "Grup Sevdali" Kısa sürede İstanbul'da büyük bir kitleye eriştiler. Halen istanbul'da horon etkinliklerine devam eden grup, 2019 yılında "Geçmişten Günümüze Senoz Kaideleri" adlı çalışmada "Senoz Kaidesi" için parmakları nav ile buluştu. 2020 yılında da yenililikleri takip edip tulumla "Remix" tarzında müzikler çıkartan Müzisyen Okumuş, şu anda da tulum eğitimleri verip yeni tulumcular yetiştirmeyi hedeflemektedir.

En çok bilinen Tulum Trap Müzikleri ise şöyle;

Mafya Müziği Ak-47
Bay Trapist & Oğuzhan Okumuş - Mafia Tulum
Dostum olmaz hasmım yaşamaz Laz Ziya Tulum Trap
Bay Trapist & Oğuzhan Okumuş - Tehdit

Editör: HABER MERKEZİ