AK Parti'nin TBMM Başkanı Adayı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Yarın Muhalefet Liderlerini Ziyaret Ederek Destek İsteyeceğini Açıkladı. Toptan, Aday Olduktan Sonra Yaptığı İlk Açıklamada, Parlamentoda Temsil Edilen Bütün Partilerle Sıkı Bir Temas ve İşbirliği İçinde Olacağının Mesajını Verdi.
 

AK Parti'nin TBMM Başkanı Adayı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, yarın muhalefet liderlerini ziyaret ederek destek isteyeceğini açıkladı. Toptan, aday olduktan sonra yaptığı ilk açıklamada, parlamentoda temsil edilen bütün partilerle sıkı bir temas ve işbirliği içinde olacağının mesajını verdi.  


AK Parti'nin TBMM Başkanı Adayı Köksal Toptan, akşam saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'ndeki makamında bir süre görüştü. Parti genel merkezinden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayan Toptan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları'nın kendisini TBMM Başkan adayı olarak gösterdiğini, bunun onur verici bir durum olduğunu söyledi. '44 yıllık siyasi hayatımın en önemli anlarından birisini bugün yaşadım' diyen Toptan, yarın TBMM'de Meclis Başkanlığı oylamasının

yapılacağını hatırlattı. TBMM Başkanı seçilmesi halinde izleyeceği politikaya ilişkin işaretler veren Toptan, 'Seçildiğim takdirde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın, Meclis İçtüzüğü'nün emrettiği doğrultuda meclisimizin, demokrasimizin daha da geliştirilmesi, Türkiye'de kişi hak ve özgürlüklerinin daha yukarılara çıkarılması konusundaki gayretlere TBMM olarak biz de katkıda bulunacağız. Bunu yaparken parlamentoda grubu bulunan, temsil edilen bütün partilerle sıkı bir temas içinde, sıkı bir

işbirliği içinde olmaya çalışacağız. Bu dönem meclisin sesini geçmişte olduğu gibi yüceltmeye, yükseltmeye çalışacağız. TBMM'yi milletimizin temsil edildiği yerin dışında ümitle baktığı yer olması hususuna da özen göstereceğiz. Çok güzel çalışmalara, başarılara imza atmış olan TBMM, bundan sonra bu başarılarını sürdürecektir diye inanmaktayız' ifadelerini kullando.

Toptan, yarın saat 10.30'da DSP Genel Merkezi'nde DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i, ardından saat 11.00'de CHP yetkililerini, saat 12.00'de DTP yetkililerini, saat 13.00'te ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret ederek destek isteyeceğini kaydetti. Toptan, gazetecilerin 'İlk turda seçilmeyi bekliyor musunuz?' sorusu üzerine, 'Öyle ümit ediyoruz ama anayasanın çizdiği bir tarih var. Birinci tur, ikinci tur, üçüncü tur oylamaları geçmişte olduğu gibi hep yapılmaktadır ama öyle ümit ediyorum ki, öyle

zannediyorum ki birinci turda bu seçim bitirilmiş olacaktır ve TBMM hızlı bir çalışma temposuna hemen ertesi gün başlayabilme imkanı bulabilecektir' diye konuştu. Bir gazetecinin 'Cumhurbaşkanlığı takvimini hemen başlatacak mısınız?' sorusuna, 'TBMM Başkanlık Divanı'nın oluşması gerekir. Ancak bundan sonra gündeme gelebilir' şeklinde karşılık veren Toptan, bir soru üzerine de randevu taleplerinin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya tarafından alındığını söyledi.

Toptan, muhalefet turunda kendisine AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Necati Çetinkaya ve Nükhet Hotar Göksel'in eşlik edeceğini de sözlerine ekledi.

İHA

Editör: HABER MERKEZİ