Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde öğrencilerle yaptığı sohbetinde Kıbrıs Türk tarihine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere Kıbrıs Türk halkının tarihsel süreçte verdiği mücadeleyi anlatarak Kıbrıs’ta iki ayrı halkın ve iki ayrı devletin olduğu gerçeğine dayalı siyasetin önemini vurguladı. Her fırsatta Kıbrıs Davası’na sahip çıkılarak bu dava uğruna önemli mücadeleler verildiğine vurgu yaptı.

Gençlerle uzun süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Tatar ayrıca, öğrenciler tarafından sorulan soruları tek tek yanıtladı. Eğitim-Öğretim hayatlarında onlara başarılar diledi.

6 Mayıs Amasya elektrik kesintisi: Amasya ilçelerinde elektrikler ne zaman ve saat kaçta gelecek? 6 Mayıs Amasya elektrik kesintisi: Amasya ilçelerinde elektrikler ne zaman ve saat kaçta gelecek?

Programa Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra TRÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Erek Çağatay, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ