Zaman , zaman çevremizde gicik olduğumuz, sevmediğimiz, sevilmeyecek insanlarla ister istemez bir arada olma zorunluluğu yaşıyoruz. Her ne kadar sevmesek de, bu zorunluluğu hepimiz yaşıyoruz, bazen de kındar olduğumuz bu insanlara karşı kendimizi sorgulayarak  Acaba,,, o mu haklı,,, Ben mi, diye düşünüyoruz.. hangi tarafından tutarsan tut, kendimizi haklı gördüğümüz noktalar olmakta.

 Meslek hayatımda bu tip insanlarla çok karşı karşıya geldim,,, iş mesleğe yansıdığı zaman Kın bir köşeye itilip meslek gereği yapılmakta, sevsek de, sevmesek de işimizi yapmak zorunda kalıyoruz.

   Bu tip olaylarla gerek kendim, gerek se çevremde ki insanlar birçok kez karşı karşıya kaldı.  Elbette unutamadığım anılar vardır.

   Yazmaya başladığım bu yazıda hemen aklıma gelen eski vali Kasım Esen,,, Yeni geldiği bir dönemde meslektaşlarım ile bir araya geldiği bir gün, onlara “ Akıllılar Rize”den gitti, Geri Zekalılar Rize”de kaldı” sözünü duyduğumda çok sınırlenmiş ve o anda kaleme aldığım yazıda Vali Kasım Esen”e yüklenmiştim.   Basın Halkla İlişkiler Müdürüne söyleyerek beni makamına çağırmış ve posta koymaya kalkmıştı, ancak yalnış adam, yalnış kişiye bu postaydı,, gerekli karşılığı da almıştı.

   Neden bu örnek,, Seçilmiş ve atanmışların kın duyma şansi hiç yok, Seçilmiş insanlar kendilerine oy veren veya vermeyen insanlara eşit davranmak zorunda. Bunun örneği günümüzde var. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal,, kendisine oy veren veya vermeyen her insan ile ilişkilerini sıcak tutmakta ve her insanın işine koşmakta,  o kişilerden oy almadığını bilsede daha çok yardım etmekte,, 32 Yıllık meslek hayatımda ilk kez böylesine tutarlı ve her insanın telefonuna bakan bir siyasetçi ile çalışma ortamı buldum, yine AK Parti İl başkanlığına seçilen Muhammet Avcı,, yine tüm siyasi partilere eşit oranda ve gayretleri ile her insanı memnun etmekte.

   Her iki siyasetçinin belki gayretleri yetmez, belki yapamaz, ancak tavir ve davranışları ile insanları memnun etmesi yapmak kadar önemlidir.

   Günümüzde çevremizde ki bürokratlara baktığımızda ,, maalesef hepsi için aynı sözleri söylemek mümkün değil,, AK Parti tarafından atanan bu kişiler den bazıları Dindar görünüp, kındar olmayı tercih etmişler,, elbette ki bu adamcıkların ömürleri uzun olmayacak.

   Adam olmak kolay değil,, insan olmak hiç de kolay değil.. makam almak zor değil, önemli olan makamın hakkını vermek, insanlara tepeden bakmamak, tepeden bakanlar bir gün dibe vuracaklarını unutmamalılar.