Bir tarihi hadise ile başlayayım. BBC’de yayımlanan bir haber ile dünya şok olmuştu. Türk çeteler yirmiden fazla sivili hunharca katl etmiş ve köy meydanında yakmışlardı. Olay yerine intikal eden Türk Silahlı Kuvvetleri öldürülen çoğunluğu da çocuk ve kadınlardan oluşan yakılmış kimselerin bizatihi

Müslüman Türkler olduğu anladıklarında şok olmuşlardı. Ancak Batı bu zulümleri görmezden geldi.  İki yüzlü batılı yunan mezalimini böyle sunmuştur hadiseyi. Bu bir kara propagandaydı. Bu tavır halen de devam etmektedir. Açık amaçları AB egemenlik sahası olarak gördükleri bu mukaddes toprak parçasını gasp etmektir.

Şu konuya dikkatinizi çekmek istiyorum;

Hükümetimiz Dış işleri Bakanlığı hukuk müşavirliği personelin de katılımıyla yaklaşık iki yıldır adadaki  iki tarafın müzakerelerini gözlemlemekte ve yönlendirmektedir. Bu tarihi başarıdır. Son derece akıl yüklü bir politikadır. Tüm hassasiyetlerimize cevap veren bir yaklaşımdır.

Kangrenleşmiş bu konunun çözümüne yaklaşıldığı anda ruhları satın alınmış kimselerce yapılan bu seviyesiz ve onursuz gösteriler, öncelikle Müslüman Kıbrıs halkına bir ihanettir.

Evet, Kıbrıs bir ada değil bizim için bir savaş gemisidir. Milli davamızdır. Erbakan Hocamıza zamanında inisiyatif bırakılmadığı için bu hadise bu kadar karmaşık hale gelmiştir. Adada ne dini ne kültür ne de ekonomik politikalar uygulanmamıştır. Neticede gelinen nokta gözlerimizin önündedir.

Kıbrıs Avrupa Konseyi açık belgelerinde be Avrupa Birliği tüm belge ve kararlarında Avrupa Toprağı ilan edilmiştir. Türk tarafı ise güney Kıbrıs’ın kontrolünde olmayan illegal ele geçirilmiş toprak parçası olarak tanımlanmaktadır. Bu olumsuz koşullara rağmen sorunu sorunsuz ve Kıbrıs Müslüman Türk halkı lehine çözmeye çalışan AK Parti  Hükümetine muhalefet tam destek olmalıdır. Yoksa haklı davamızda ruhunu batıya satmış kimselerin eylemleri ile haksız duruma  görüntüsü oluşacaktır.

Batı bu adi gösterilerle büyük  gerekçeler kazanmıştır. Artık bir olma zamanı. Günlük politikalarla savunma zamanı değil. Eğer Kıbrıs sorununu gerçekten dert edinmişsek.