Fortis Kupası'nda Diyarbakır DİSKİ'yi 2-1 mağlup eden Rizespor A grubunda liderliğe yükselerek önemli bir çıkış yakaladı. Fortis Türkiye Kupası A Grubu'nda Çaykur Rizespor, ilk yarısı golsüz beraberlikle sona eren maçın uzatma dakikalarında bulduğu golle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİSpor'u 2-1 mağlup etti. Çaykur Rizespor, bu galibiyetle puanını 6'ya çıkarttı. Gruplardaki puan durumları şöyle oluştu;

 

'Kazandığımız için mutluyuz ama'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Saffet Susiç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor karşısında kazandıkları için mutlu olduklarını, fakat bu futbol ile Galatasaray karşısında kazanmalarının çok zor olacağını söyledi. Susiç, 2-1'lik galibiyetleri ile sona eren maçın ardından yaptığı açıklamada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor maçının zor geçtiğini belirterek, ''Ben futbolcularıma bu maçın zor geçeceğini söylemiştim. Rakibimiz, Beşiktaş karşısında şanssız ve kaleci hatalarından kaynaklanan goller nedeni ile kaybetmişti. Söylediğim gibi gerçekten de çok zor bir maç oldu'' dedi. Rakibi hafife almanın futbolda cezasının büyük olduğunu kaydeden Susiç, şöyle devam etti: ''Bana göre 2-1'lik galibiyet iyi oldu. 4 veya 5 farkla kazansaydık, şimdi çok daha rahat olurduk. Şimdi nerede olduğumuzu biliyoruz. Kazandığımız için mutluyuz, ama Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor karşısında oynadığımız futbol ile Galatasaray maçını kazanmamız çok zor. Fakat futbolcularımın Galatasaray karşısında farklı bir oyun sergileyeceklerine inanıyorum.'' Susiç, takımda 8 yabancı bulunduğunu kaydederek, Deniz Silva Cruz'un büyük olasılıkla Gama takımına kiralık olarak verilebileceğini sözlerine ekledi.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DİSKİ SPOR CEPHESİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor Teknik Direktörü Ali Güneş ise, son dakikada yedikleri gol ile kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, ''Zorlu bir Beşiktaş maçı sonrası çok tempolu bir maç oynadık. Futbolu kesinlikle çirkinleştirmedik. Ceza sahası içerisinde biraz daha becerikli olsaydık, sonuç daha farklı olabilirdi. Son dakikada yediğimiz gol ile kaybettiğimiz için üzgünüz'' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ