Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile ekim ayında gerçekleştirilen ödemelere dair bilgi verdi. Aile destek programı, evde bakım yardımı, sosyal ekonomik destek ödemesi, engelli ve yaşlı aylığı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardım, öksüz ve yetim yardımı, elektrik tüketim desteği, asker ailelerine yönelik düzenli nakit yardım, asker çocuğu yardımı ve doğum yardımı ödemeleri ekim ayı boyunca hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılırken, kasım ayının ilk günlerinde de yeni ödemelere dair araştırmalar başladı. Bu çerçevede, kasım ayında evde bakım maaşının ne zaman verileceği ve önümüzdeki süreçte yaşanacak artış neticesinde evde bakım maaşının kaç TL olacağı merak ediliyor.

Evde Bakım Maaşı Kasım 2023 Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kasım ayında da evde bakım maaşı çerçevesinde 500.000'den fazla hak sahibi vatandaşın hesabına 5097 TL aktaracak. Kasım ayı ödemelerinin ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ya da sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metni yayınlanmadı ancak önceki aylardaki ödeme takvimi baz alınarak gerçekleşen tahminlere göre, 15 Kasım civarında evde bakım maaşı ödemelerinin sağlanması bekleniyor.

Trabzon'da kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı Trabzon'da kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı

turk-lirasi-1

Evde Bakım Maaşı Zammı Ne Kadar Olacak?

Kasım ayında evde bakım maaşı ödemelerinin ay ortasında verileceği tahmin edilirken, evde bakım maaşından faydalanan vatandaşlar önümüzdeki süreçte yaşanacak artış neticesinde evde bakım maaşının kaç TL olacağına ilişkin çeşitli oranlar üzerinden hesaplamalar gerçekleştiriyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre her yıl ocak ve temmuz ayında zam yapıyor. Bu kapsamda, ocak ayının ilk günlerinde aralık ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ve memur maaş zammının açıklanması ile birlikte, sosyal yardım ödemelerine ilişkin de tablo netlik kazanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın memur maaşlarının yüzde 50'ye yakın oranda artacağını belirtmesi nedeniyle, sosyal yardım ödemelerinde de yüzde 50 zam hayata geçebilir. Bu durumda, evde bakım maaşı 7000 TL'nin de üzerine çıkabilir.

Editör: EDİTÖR - 3