31 Mart yerel seçimlerde gözler Kars’a çevrildi. Kars, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerle politik bir heyecana sahne oldu. Bu önemli günde, 185 bin 196 seçmen, Kars Belediyesi'nin yeni başkanını belirlemek üzere sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile Anadolu Ajansı ve Anka Ajansı'nın sağladığı veriler, seçim sonuçlarının nabzını tuttu. Peki Kars seçim sonuçları nasıl sonuçlandı? Kars Belediyesini hangi parti kazandı?

Bakan Yumaklı, TMO'nun yeni hasat sezonuna hazır olduğunu bildirdi Bakan Yumaklı, TMO'nun yeni hasat sezonuna hazır olduğunu bildirdi

Kars yerel seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Dindar Gültekin, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Ötüken Senger ve İYİ Parti adayı Metin Özad arasında kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. DEM Parti de yarışta yerini aldı, ancak oylarında büyük düşüş yaşandı.

Sandıkların kapanmasının ardından, Kars'ta ve Türkiye genelinde seçim sonuçları büyük bir merakla beklenmeye başlandı. Yerel seçimlerin canlı sonuçları, adayların ve partilerin oy oranlarını anlık olarak seçmenlere sunuyor.

DEM Parti oy kaybediyor

2019 yerel seçimlerde Kars Belediyesini kazanan eski adıyla HDP, bu seçimde büyük düşüş yaşadı. 2019 yılında oyların %29.58’ini alan DEM Parti, belediyede zaferi elde etmişti.

267 221608 Aday T Ken Senger

Kars’ta MHP çıkışı

Geçtiğimiz seçimde yaklaşık 1200 oy ile kaybeden MHP bu sefer Kars’ı kazanmakta ısrarcı. Kars belediye seçimlerinde sandıkların 33.33’ü açılırken, MHP %39.76 oy ile zirvede yer alıyor. Kars Belediyesi MHP adayı Ötüken Senger, bu seçimi kazanırsa büyük bir zafer elde edecek. Dem Parti Kars belediye başkan adayı ise Kenan Karahancı ise şuanda oyların %25.18’ini almış durumda.

Kaynak: Haber Merkezi