Din Görevlileri Birliği Derneği (DİNBİRDER), Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV) ve Trabzon Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonu (KURFED) işbirliğiyle gerçekleşen program, Rize'de gerçekleşti.

Trabzon-Bayburt kara yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı
Trabzon-Bayburt kara yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı
İçeriği Görüntüle

Programa; Valisi İhsan Selim Baydaş’ın yanı sıra Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, DİNBİRDER Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, MEDAV Başkanı Muhammed Tayyip Elçi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 55 Kur’an kursu temsilcisi ve kanaat önderi ile Rize'deki kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali İhsan Selim Baydaş, konuşmasında Rize'nin üç yüz yıllık köprüler şehri olduğunu belirterek, "Ancak bizim daha sağlam köprülerimiz var. O köprülerden biri de evlatlarımız eliyle kurulan gönül köprüleridir," ifadelerini kullandı. Özellikle Rize'deki Kur'an kurslarında Doğu ve Güneydoğu'dan gelen öğrencilerin hafız olarak yetiştirildiğini vurgulayan Vali, bu öğrencilerin kendi memleketlerine dönerek hocalık yapmalarının önemine değindi. Vali Baydaş, "Esas sağlam köprüyü onlar kuracak inşallah" dedi.

Vali Baydaş, terörün milletin birliğini ve kardeşlik bağlarını zedelemeye çalıştığını ancak bu tuzaklara düşülmediğini söyledi. "Kırk yıldır oradaki güzellikleri, birlik ve ümmet şuurunu örten, zedeleyen bir nifakla, bir terör belasıyla mücadele ediyoruz. Ama bugün gelinen noktada, camilerimiz dolup taşıyor, medreselerimiz ışık saçıyor. Bu da toplumun doğruyla buluştuğunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Din görevlileri, kanaat önderleri ve dini eğitim veren kurumlar arasında tanışma, kaynaşmayı amaçlayan programda “Terörsüz Türkiye” vurgusu yapılarak ziyaret edilen illerin tarihi ile kültürel mekanları gezilerek, kültürel bağların güçlendirilmesi hedefleniyor. "Kardeşlik Köprüsü" buluşmasında etkinliklerinin, terörün açtığı yaraları millî ve manevî değerler, kardeşlik duyguları ve birlik ruhuyla sarmaya çalıştığı ifade edildi.


 

Muhabir: ALİ TÜYLÜOĞLU