RİZE (AA) - Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan 2 bin 300 rakımlı Kavron Yaylası'nı, Anadolu Ajansı (AA) dron ile görüntülendi. Kaçkar Dağları eteklerinde yaklaşık 2 metreyi bulan kar kalınlığı ile kış aylarında da dikkati çeken yayla, Türkiye'nin en yüksek yaylalarından biri olma özelliğini taşıyor.

Kaçkar Dağları eteklerinde yaklaşık 2 metreyi bulan kar kalınlığı ile kış aylarında da dikkati çeken yayla, Türkiye'nin en yüksek yaylalarından biri olma özelliğini taşıyor.

Nisan ayı olmasına rağmen kar altında bulunan yayla, kış aylarındaki güzelliğiyle adeta görsel şölen oluşturuyor.

AA tarafından çekilen görüntülerde, Kaçkar Dağlarındaki eriyen ile kar nedeniyle debisi yükselen Kavran Deresi’nin eşsiz güzelliği ile kar altında bulunan yayla evlerinin güzelliği yer alıyor.

Survivor YUNUS EMRE ve ALEYNA arasında neler oluyor? Yunus Emre ve Aleyna'yı Nagihan ifşa etti! Survivor YUNUS EMRE ve ALEYNA arasında neler oluyor? Yunus Emre ve Aleyna'yı Nagihan ifşa etti!

Dronun Kaçkar Dağlarından başlayarak yayla evleri arasında süzüldüğü görüntüler, yaylanın ihtişamını gözler önüne seriyor.

- Yayla

Ulaşım kolaylığı ile yaz aylarında 'yayla turizmi'nin yoğun yaşandığı yerlerden biri olan Kavron Yaylası, dağcıların ve tırmanışçıların Kaçkar Dağları rotasındaki mola yeri olarak biliniyor.

Doğal yapısı ve bitki örtüsüyle yerli ve yabancıların yürüyüş ve kamp merkezi haline gelen yayla, 54'ü endemik olmak üzere yaklaşık bin bitki çeşidini içerisinde barındırıyor.

Rize'nin turizm merkezlerinden olan Ayder Yaylası'na yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Kavron Yaylası, güzelliği ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil fırsatı sunuyor.

Kaynak: AA