Medeniyetler beşiği olan, üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış ve dünyada içinden deniz geçen tek şehir olan kadim İstanbul’u ziyaret etmek için siz de Tatilsepeti’nde İstanbul uçak bileti araması yapabilir ve bu muhteşem şehrin büyüsüne kapılabilirsiniz. İstanbul, kültürel ve tarihî zenginliklerinin yanı sıra tüm yolların kesiştiği bir köprü konumundaki coğrafi özellikleriyle de oldukça yoğun bir hava trafiğine sahip bulunuyor. İstanbul’a yapacağınız seyahat için ucuz uçak bileti sorgulamanın yolu ise Tatilsepeti’nde arama yapmaktan geçiyor.

Tarih yolculuğu boyunca hep gelişmiş bir liman kenti olmuş olan İstanbul, günümüzde bu özelliğini Türkiye’nin en yoğun hava trafiğine sahip şehri olarak korumayı sürdürüyor. On binlerce yolcunun gerek iş için gerekse turistik amaçlı olarak tercih ettiği eşsiz İstanbul, pek çok özelliği ile bir cazibe merkezi oluyor. Bu sebeple neredeyse her hava yolu şirketinde İstanbul uçak bileti bulma olanağınız bulunuyor. Özellikle THY, Anadolu Jet ve Pegasus hava yollarının hemen hemen her gün hem Türkiye’nin hem de dünyanın pek çok şehrinden karşılıklı olarak yapmış oldukları istanbul seferlerini, Tatilsepeti ile arayıp bulabilirsiniz.

Tatilsepeti’nin kullanıcı dostu arayüzü ile aradığınız İstanbul uçak biletini kolayca bulabilir; hava yoluna ya da havalimanına göre filtreleme yapabilirsiniz. İstanbul ucuz uçak bileti içinse aramanızı fiyata göre sıralayabilir ve böylece size en uygun seçeneğe çok daha kolay ulaşabilirsiniz. Türkiye’nin İzmir ve Ankara gibi belli başlı büyükşehirlerinden İstanbul’a yapacağınız uçuşlar için İstanbul İzmir uçak bileti seçeneklerini ya da İstanbul Ankara uçak biletlerini en kolay ve rahat şekilde elde edebilirsiniz. Tatilsepeti’nin uçak arama motorunu kullanarak, hava yolu firmalarının belli dönemlerde yaptıkları kampanyalı İstanbul uçak biletlerine de rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

İstanbul Uçak Bileti THY

Dünyada en çok ülkeye uçuş yapan hava yolu olan THY, İstanbul’a da en fazla sefer düzenleyen hava yolu oluyor. Siz de İstanbul yolculuğunuzu THY’nin konforlu hizmet anlayışı ve kültürü ile gerçekleştirmek isterseniz aradığınız İstanbul uçak biletini Tatilsepeti’nin uçak arama motorundan rahatlıkla bulabilir ve İstanbul uçuşunuzu THY’nin tecrübeli kadrosuyla gerçekleştirebilirsiniz. Aradığınız İstanbul uçak bileti, THY ayrıcalığı ile satın alınarak seyahatinize keyifli bir başlangıç yapılabilir.

THY; iyi eğitimli ve deneyimli personeli, kaliteden ödün vermeyen hizmet anlayışı ve yolcularını âdeta evlerindeymiş gibi hissettiren servis koşulları ile sadece Türkiye’nin değil; Avrupa’nın da en etkili ve güvenilir hava yolları arasında yer alıyor. Dönemsel olarak uyguladığı kampanyalar ve etkili fiyat indirimleri ile de her kesimden yolcuya konforlu bir uçuş deneyimi sunan THY’nin sizin için uygun olan İstanbul uçak biletini, Tatilsepeti ile kolayca bulabilir ve bu keyfin tadına bir an önce varabilirsiniz. Hava yoluna göre de filtreleme yapabildiğiniz Tatilsepeti’nin uçak arama motoru ile siz de THY ile İstanbul’a uçma deneyimi yaşayabilirsiniz.

İstanbul Uçak Bileti Pegasus

Uyguladığı ucuz bilet politikaları ile her kesimden kişiye uçakla seyahat etme imkânı sunan Pegasus Hava Yolları, güzeller güzeli İstanbul’a ve İstanbul’dan Türkiye'nin ve dünyanın pek çok farklı yerine uygun seferler düzenlemeye devam ediyor. Yolcuların özellikle kampanyaları ve sunduğu yan hakları ile çokça tercih ettiği bir hava yolu olan Pegasus Hava Yolları, ismini aldığı Yunan mitolojisinin kanatlı atını da sembol olarak kullanıyor. Pegasus hava yolu şirketi, filosunu da her geçen büyütüp, uçak sayısını artırıyor. Sık sık eklenen İstanbul kalkışlı yeni rotalar ile hem dünyaya Türkiye’den kapı açmayı sürdürüyor.

Tatilsepeti’nde uçak arama motorunda hava yoluna göre de yapabildiğiniz filtreleme seçeneği ile istediğiniz firmayı kolayca seçebiliyorsunuz. Böylece siz de Pegasus ile uçmayı tercih ediyorsanız Tatilsepeti’nden bu isteğinize kolayca ulaşabilirsiniz. Pegasus, belirli dönemlerde yaptığı hatırı sayılır kampanyalar ile uçak yolculuklarını özendirmeyi ve herkes için erişilebilir kılmayı sürdürüyor. Özellikle kampanya dönemlerinde yapabileceğiniz erken rezervasyonlar ile oldukça cazip fiyatlara İstanbul uçak biletlerine bakabilir ve seyahat masraflarınızı belirgin olarak azaltabilirsiniz. Eğer seyahat tarihlerinizden emin değilseniz ama kampanyalı dönemleri de kaçırmak istemiyorsanız yine Pegasus’un sunduğu uygun fiyatlı ücretsiz iptal seçeneğini seçebilir; böylece Tatilsepeti’ndeki uçak bileti alışverişinize gönlünüzce devam edebilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’ndan Şehir İçine Ulaşım Nasıl Oluyor?

İstanbul Havalimanı, şehir merkezinin 35 kilometre kuzeyinde yer alan ve tüm fazları tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcu kapasitesi ile 300’den fazla destinasyona uçuş imkânı sunacak olan oldukça büyük bir hava limanıdır. İstanbul Havalimanı, yüz ölçümü olarak dünyanın dördüncü büyük havalimanı olma özelliğini taşımaktadır. Yolcu taşıma kapasitesinde ise tam kapasite faaliyet göstermeye başladığında dünyanın en çok yolcu taşıyan hava yolu olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. İstanbul Havalimanı’nın hava trafik kontrol kulesinin mimari tasarımında İstanbul’un yüzyıllardır simgesi hâline gelen lale figüründen esinlenilmiştir.

İstanbul Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için pek çok seçeneğiniz bulunuyor. Dilerseniz toplu taşıma seçeneklerini değerlendirebilir ve şehir merkezine gidebilmek için Havaist veya İETT’yi kullanabilirsiniz. Eğer araba kiralama seçenekleri ile yolunuza devam etmek istiyorsanız Avrupa yakasına ya da Anadolu yakasına giden farklı yol alternatiflerini seçebilirsiniz. Eğer sizi almaya gelecek bir refakatçiniz olacaksa uçağınız inene ya da siz işlemlerinizi tamamlayana kadar 40.000 araç kapasiteli İstanbul Havalimanı otoparkından faydalanabilir. Eğer taksi kullanmak isterseniz de üç farklı segmentte faaliyet gösteren, siyah, mavi ya da turuncu renkli 7/24 çalışan havalimanı taksilerinden birini tercih edebilirsiniz.

  1. Toplu Taşıma Havaist: 12 ayrı hatta, 44 durakta, bagajlı lüks taşımacılık hizmeti veren Havaist'i tercih edebilirsiniz. Havaistler, 7 gün 24 saat hizmet veriyo ve 15 dakika ile 40 dakikalık aralıklarla karşılıklı seferler düzenliyor. Hareket merkezlerine, güzergâhlarına ve tariflerine İstanbul Havalimanı’nın İnternet sitesinden ulaşabilirsiniz.
  2. Toplu Taşıma İETT: Belediye otobüsleri; Halkalı, Mahmutbey, Mecidiyeköy, Atatürk Havalimanı, Mescid-i Selam ve Alibeyköy Cep Otogarı ile hizmet veriyor. Hareket merkezlerine, güzergâhlarına ve tariflerine İstanbul Havalimanı’nın İnternet sitesinden ulaşabilirsiniz.
  3. Özel Araç veya Kiralık Araç: İstanbul Havalimanı’ndan Avrupa Yakası’nda Avcılar 53 km, Gayrettepe 38 km, Taksim 40 km, Levent 36 km, Maslak 35 km mesafede bulunuyor. Anadolu Yakası’ndaki merkezler olan Kavacık 42 km, Üsküdar 47 km, kadıköy 52 km, Pendik 73 km uzaklıklarda yer alıyor. İstanbul Havalimanı’nın sitesinden detaylı ulaşım haritalarına bakabilirsiniz.
  4. Taksi: Siyah “E”, mavi “ D” ya da turuncu “C” segmentindeki araçlardan birisini seçebilir ve İstanbul Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımınızı bu şekilde sağlayabilirsiniz.. Plaza Bölümü İç ve Dış Hat Yolcu kısımlarında gidiş katı ve diğer geliş katından konuşlanmış olan taksilerden birisini tercih edebilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şehir İçine Ulaşım Nasıl Oluyor?

Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan ve yıllık toplam 25 milyon yolcu kapasitesine sahip bir havalimanıdır. Sabiha Gökçen Havalimanı, kapladığı yer olarak 320 bin metrekarelik bir alana yayılmış ve modern bir mimari anlayış ile inşa edilmiştir. İşletmesini SETUR’un üstlendiği 4.500 metrekarelik bir alana yayılmış olan Duty Free alanı ile çok geniş bir ürün portföyünü yolcularının hizmetine sunmaktadır. Sabiha Gökçen Havalimanı, uluslararası normlarda modern bir anlayışla yapılmış çevreci bir yapı olarak tasarlanmıştır. Yeni binası ile 10 yıldır hizmet vermektedir. Atatürk’ün manevi kızı ve Türkiye’nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen’in ismini taşımaktadır.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için pek çok seçeneğiniz mevcut. Dilerseniz toplu taşıma seçeneklerini değerlendirebilir ve şehir merkezine gidebilmek için Havabus veya İETT’yi kullanabilirsiniz. Eğer özel araç ya da araba kiralama seçenekleri ile yolunuza devam etmek istiyorsanız, Avrupa Yakası’na ya da Anadolu Yakası’na giden farklı yol alternatiflerini seçebilirsiniz. Eğer sizi almaya gelecek bir refakatçiniz olacaksa, uçağınız inene ya da siz işlemlerinizi tamamlayana kadar 4718 araç ve 72 otobüs kapasiteli Sabiha Gökçen Havalimanı otoparkından faydalanabilirsiniz. Eğer taksi kullanmak isterseniz de, 7/24 çalışan havalimanı taksilerinden birini tercih edebilirsiniz.

  1. Toplu Taşıma Havabus: Beyaz renkli otobüslere Sabiha Gökçen Havalimanı hareket noktası terminal binası gelen katı çıkışı karşısından ulaşabilirsiniz. Otobüsler, Taksim'de Taksim Divan Otel karşısında, Abdulhakhamit Caddesi'nde Point Otel önünden, Kadıköy’den de rıhtım İETT durakları önünden hareket etmektedir. Otobüsler, gece 03.30 ile 01.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Hareket merkezlerine, güzergâhlarına ve tariflerine Sabiha Gökçen Havalimanı’nın İnternet sitesinden ulaşabilirsiniz.
  2. Toplu Taşıma İETT: Belediye otobüsleri, 4. Levent, Bostancı, Kadıköy, Metrobüs Uzunçayır, Pendik YHT, Deniz Harp Okulu ve Yenişehir hatlarında hizmet vermektedir. Hareket merkezlerine, güzergâhlarına ve tariflerine Sabiha Gökçen Havalimanı’nın İnternet sitesinden ulaşabilirsiniz.
  3. Özel Araç veya Kiralık Araç: Sabiha Gökçen Havalimanı, Anadolu yakası Pendik Kurtköy’de yer alır. Kadıköy’e 40 km, Pendik’e 12 km, Taksim’e ise 50 km mesafededir. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın sitesinden detaylı ulaşım haritalarına bakabilirsiniz.
  4. Taksi: 7/24 çalışan havalimanı taksilerinden birini tercih edebilirsiniz.

Tatilsepeti’nden bütçenize ve tercihlerinize uygun olan İstanbul uçak bileti aramanızı hemen yapabilirsiniz.

Kaynak: tatilsepeti.com