İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları sonrası Türkiye genelinde vatandaşlar, bu olaylara tepki olarak marketlerde satılan İsrail markalı ürünleri boykot etme kararı alıyor. Peki, Hangi ürünler İsrail malı? İşte Türkiye'de satılan o markalar...

NİVEA HANGİ ÜLKENİN?

Nivea cilt ve vücut bakımları üreten, Alman Beiersdorf şirketine bağlı bir marka. Eczacı Paul Carl Beiersdorf tarafından 1882 yılında Almanya'da sıva icat edildi ve onun icadından sonra kozmetik sektöründe yeni bir dönem başladı. Şirket 1882 yılında kurulmuş, 1911 yılında ise kendi türündeki ilk örneği olan bir su içinde yağ emülsiyonun üretilmesiyle marka kullanılmaya başlanmıştır.

PRİL HANGİ ÜLKENİN?

Pril, Alman menşeli bir temizlik ürünleri markasıdır. Kökenleri 1970'li yıllara dayanır.

YUMOŞ HANGİ ÜLKENİN?

Yumoş 2008 yılına kadar Unilever şirketine ait olan bir yumuşatıcı markasıdır. 2008 yılında şu an Henkel'in bünyesinde olan Sun Products şirketine satıldı. Kökeni Amerika Birleşik Devletleri'ne aittir.

NIVEA

Nivea, Almanya menşeli bir markadır.

PRİL

Pril, Alman menşeli bir temizlik ürünleri markasıdır.

NESTLE

Nestlé, merkezi İsviçre'nin Vevey şehrinde bulunan küresel bir şirkettir. Ancak, Nestlé'nin kökeni İsviçre olmasına rağmen, şirket küresel bir varlığa sahiptir ve birçok ülkede faaliyet gösterir.

PEPSİ

Pepsi, Amerika Birleşik Devletleri'nde Caleb Bradham tarafından üretilen bir içecek markasıdır.

LİPTON

Lipton, İngiltere merkezli bir çay markasıdır ve günümüzde Unilever şirketine aittir. Unilever, birçok farklı ülkede faaliyet gösteren çok uluslu bir şirkettir. Lipton çayı, dünya genelinde yaygın olarak tüketilen ve bilinen bir marka olup, 110'un üzerinde ülkede bulunmaktadır.

İSRAİL'E DESTEK VEREN MARKALAR

İşgalci İsrail'e destek verdiğini açıklayan birçok küresel marka bulunuyor.

İşte o markaların isimleri:

-HP

-Starbucks

-Puma

-McDonald's

-Nestle

-Hardee's

-Nike

-Lipton

-Tide

-Coca Cola

-Burger King

-Hyundai

Havza Atatürk Evi'nde ziyaretçi yoğunluğu Havza Atatürk Evi'nde ziyaretçi yoğunluğu

-IBM

-L'Oreal

-Subway

Editör: EDİTÖR - 3