Allah hiçbir ırkı yaratılış bakımından diğer ırklara üstün olarak yaratmamıştır. Amenna.

Bu nedenle ırk üstünlüğü inancımıza göre yasaklanmıştır. Amenna.

Irkçılık yapanlar büyük günah işliyorlardır. Amenna.

Irkçılık çirkin ve zararlı bir düşüncedir. Amenna.

Milletimi çok seviyorum derken diğer toplulukları aşağılama hakkımız yoktur. Amenna.

Yukarıda ırkçılık yapılmaması gerektiğini birkaç örnekle anlatmaya çalıştım.

Gelelim milliyetçilik ırkçılık mıdır sorusuna.

Türkiye’de milliyetçilik fikrine inananların ırkçılık yaptıklarına dair deliller nelerdir. Milliyetçiler ne söylüyor da ırkçı sayılıyorlar ve devletlü tarafından fikirleri ayaklar altına alınıyor.

Milliyetçiler;

Türk milletinin ve Türk devletinin, güçlü olmasını, ekonomide, eğitimde, teknolojide, bilimde, eğitimde, sanatta, mimaride gelişmesi ve kalkınması için çok çalışması gerektiğini söylüyorlar.

Başka ne söylüyorlar.

Türk milleti yabancı kültürlerin etkisinde kalmasın. Türkiye’nin her bölgesi kalkınsın. Yerli üretim artsın. Ülkenin ihtiyacı ne ise onu üretsin. Dışa bağımlılığı kalmasın istiyorlar. Vatanı için gözünü budaktan sakınmıyorlar.

Daha başka.

Geçmişte olduğu gibi bugünde dünyanın en güçlü ve en gelişmiş millet olmasını, Türk dünyasına, İslam ümmetine ve bütün mazlum milletlere sahip çıkılmasını ve onlara örnek olunmasını istiyorlar.

Başka.

Türk milletine ait kültürel özelliklere sahip çıkılmasını, dinine, tarihine, diline, örfüne, geleneklerine ve Türk milletini millet yapan bütün değer yargılarına sahip çıkılmasını istiyorlar.

Bütün bunlardan başka,

Milliyetçiler devletinin bölünmesine karşıdırlar, böldürtmemek için mücadele ederler. Bölücülüğe ve bölücülere karşı kalkan vazifesi görürler. Milletinin bütün fertleri için yardımlaşma ve dayanışma halinde olmasını isterler. Hiçbir ayrım yapmadan bütün bölgelere eşit ve adil hizmetin götürülmesini savunur.

Türkiye’de yaşayan hiçbir azınlığa ayrımcılık ifade eden veya aşağılayıcı, küçümseyici ifadeler içeren her türlü tutum, söz ve davranışa şiddetle karşıdırlar.

Şimdi soralım; bu söylediklerimizin hangisi ırkçılık?

Herhangi bir ırkı aşağılamak var mı bu düşüncede?

 Yok tabi ki. Aksine kucaklamak, sahip çıkmak, birleştirmek, yardımlaşmak var.

Sonuç olarak milliyetçiliği ırkçılık gibi göstermeye çalışanlara deriz ki.

Siyasi, şahsi, ikbal ve ticari amaçlarınız doğrultusunda milliyetçiliğe saldırmayın. Hala bilmiyorsunuz ya da anlamıyorsunuz, siz saldırdıkça millet uyanıyor.

Ayaklarınızın altına almaya çalıştıkça millet şuurlanıyor. Böyle davranmaya devam edin ki,milli duygular daha da depreşsin,farkındalıklar artsın.

Teşekkürler Türklük karşıtları, teşekkürler milliyetçiliği ayaklar altına almaya çalışanlara.

Sayenizde derin bir uykuda uyuyan milliyetçiler uyanıyor. İyi ki varsınız.

Devam edin saldırmaya. Devam edin ki milliyetçiler kendine gelsinler, üzerlerindeki ölü toprağı kalksın ve yeniden büyük Türkiye’yi kurmak için şahlanışa geçsinler.