Son zamanlarda yapay zeka teknolojileri oldukça gelişti ve birçok büyük teknoloji şirketi, kendi ürünlerinde yapay zeka kullanmaya başladı.

Son yıllarda bu teknolojiye olan yatırımlarıyla bilinen Meta, Instagram uygulamasına yapay zeka destekli sanal arkadaş oluşturma özelliği ekleyecek.

5 bin lira alamayana müjde! Erdoğan'ın talimatı: Bu yöntemle verilecek... 5 bin lira alamayana müjde! Erdoğan'ın talimatı: Bu yöntemle verilecek...

Kullanıcılar, kendi isteklerine göre özelleştirebilecekleri ve ardından sohbet edebilecekleri bir yapay zeka destekli sanal arkadaş oluşturabilecek.

Sohbet edebilecek

Özellikle beraber, kullanıcılar yapay zekayla soruları yanıtlamak, karşılaştıkları zorlukları konuşmak, fikirler üzerinde beyin fırtınası yapmak ve çok daha fazlası için sohbet edebilecekler.

Öte yandan, sohbet robotunun cinsiyeti, yaşı veya etnik kökeni gibi tercihler, kullanıcılar tarafından belirlenecek.

Örneğin, bir kullanıcı yapay zeka destekli sanal arkadaşını "çekingen", "hevesli", "esprili" gibi birçok kişilikte oluşturabilecek.

Daha sonra Instagram kullanıcıları, yapay zeka sanal arkadaşları için bir avatar ve bir isim seçerek onunla sohbet etmeye başlayabilecek.

Henüz bu özelliğin geliştirme aşamasında olduğu belirtilirken, kullanıcılar için genel kullanıma ne zaman sunulacağına dair bir bilgi verilmedi.

Editör: EDİTÖR - 2