Okulun tesis, atölye, laboratuvar,  kütüphane  ve simülasyon sistemlerini inceleyen DTO Eğitim İstihdam Komisyonu Başkan ve üyeleri memnuniyetlerini ifade ettiler.  Komisyon Başkanı İsmail Arif Bostan, Çayeli ilçemizde denizcilik sektörüne kalifiye eleman yetiştiren böyle donanımlı bir okulun olmasından ve okulun akademik, mesleki eğitim, proje faaliyetleri ve sportif faaliyetlerdeki başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Okul Müdürü  Oğuz Çelik de  okula kazandırdıkları donanımlar, yürütülen projeler ve  ÇAYDEN Spor Kulübüne  katkılarından dolayı   DTO Başkanı Tamer Kıran ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Daha Sonra Limanköy mevkiinde bulunan Denizde   Güvenlik  Eğitimi    Tesisinde incelemelerde bulunan heyet üyeleri   okul yönetiminden tesis  hakkında bilgi aldılar. Ziyarette tesisteki teknik eksiklikler konusunda bilgi alarak  eksikliklerin giderilmesi konusunda desteklerinin devam edeceğini ifade ettiler.

Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  2021-2022   Eğitim-öğretim  yılında Milli  Eğitim Bakanlığı ile İMEAK DTO arasında yapılan protokol kapsamında proje okulu  kapsamına alınmıştı.

Çayeli Denizcilik Lisesi; IMO standartlarında vardiya  ve makine  zabiti yeterliğine  tekrar yükselmek için tesis, atölye, laboratuar, simülasyon sistemleri ve denizci eğitimci personel  standartlarını  sağlayarak T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılacak  dış denetim  faaliyetleri için hazırlıklarını tamamlanmıştır.

Haber: Halil İbrahim Saklı
 

Editör: EDİTÖR - 1