Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Karadeniz Bölgesi’nde yer alan illerimiz, yayla turizmine büyük katkı sağlamaktadır. Karadeniz turlarının en uğrak noktaları arasında yer alan yaylaların birçoğu ise Rize’de bulunmaktadır. Yaylaları ile ünlü olan Rize, Huser Yaylası’na da ev sahipliği yapmaktadır.
Huser Yaylası, doğa tutkunları tarafından sıklıkla ziyaret edilen bir yer olarak karşımıza çıkar. Son yıllarda sosyal medya hesaplarında sık sık paylaşılan Huser Yaylası, özellikle kamp tutkunlarının da radarına girmeyi başarmıştır. Yeşilin her tonuna rastlamanın mümkün olduğu Huser Yaylası’nda aynı zamanda kendinizi bulutların arasında da bulabilirsiniz. Rakımı ile dikkat çeken Huser Yaylası’nın nerede olduğu, Huser Yaylası’na nasıl gidileceği ve bu bölgede hangi aktivitelerin yapılabileceği son zamanların en çok araştırılan konuları arasında yer aldı. Bizler de Huser Yaylası hakkında en çok merak edilen bu soruların yanıtlarını sizler için araştırdık ve derledik.Huser Yaylasi Nerede Rakim Kac Merkeze Kac Km Ozellikleri 2323 5 1709381676

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu Düzce'de gençlerle buluştu: Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu Düzce'de gençlerle buluştu:

Huser Yaylası Hakkında Genel Bilgiler

Huser Yaylası, Rize’de yer alan ve her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan ülkemizin önemli yaylaları arasında yer alır. Eşsiz doğa manzarasına sahip olan Huser Yaylası, yayla turizmi açısından çok fazla rağbet görmesi ile birçok işletmeye de ev sahipliği yapmaktadır. Doğanın korunmasına dikkat edilerek yapılan işletmeler, Huser Yaylası’nı görmek isteyen ziyaretçilere hizmet vermektedir. Bu sayede ziyaretçilerin bu gezilerinden daha iyi bir şekilde verim almasına da olanak sunulmuştur.

Huser Yaylası doğal güzelliklerinin yanı sıra Rize’nin en yüksek rakımlı yaylası olmasıyla da ön plana çıkmaktadır. Huser Yaylası’nın yüksekliği, diğer yayların net bir şekilde görülmesine imkan sunar. Huser Yaylası’nda yürüyüşlerin yapılabileceği patika yollar bulunur. Aynı zamanda Huser Yaylası’nda kırk beş ila elli arasında hane sayısı da yer almaktadır.

Huser Yaylasi Nerede Rakim Kac Merkeze Kac Km Ozellikleri 2323 1

Huser Yaylası Rakım Bilgileri

Huser Yaylası daha önce de belirttiğimiz gibi Rize’nin en yüksek rakımına sahip yaylası olma özelliğine sahiptir. Huser Yaylası’nın rakımı 2400 metredir. Bu da yaylada bol oksijenin ve temiz havanın olmasını sağlar.

Huser Yaylasi Nerede Rakim Kac Merkeze Kac Km Ozellikleri 2323 1 1709381687

Huser Yaylası’nda Neler Yapılır?

Huser Yaylası turizm açısından oldukça önemlidir. Her yıl özellikle yaz aylarında birçok kişiyi ağırlayan Huser Yaylası’nda çok fazla işletme yer almaz. Sınırlı sayıda işletme ise ziyaretçilerin çay ve kahve içerek doğanın keyfini yaşamasına imkan sunar. Huser Yaylası’nda bulunan patika yollar, doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için oldukça idealdir. Ancak yaylanın rakımı göz önüne alınarak bu uzun patika yollarda yürüyüşe çıkılmalıdır.

Huser Yaylasi Nerede Rakim Kac Merkeze Kac Km Ozellikleri 2323 3 1709381679

Sosyal medya platformlarında ‘bulut havuzu’ olarak paylaşılan fotoğraflar Huser Yaylası’nda çekilmiştir. Hiç beklenmedik bir anda Huser Yaylası bulutlar ile kaplanabilir ziyaretçilerine unutamayacağı anlar yaşatabilir. Doğa yürüyüşü ve doğa fotoğrafçılığı için oldukça uygun olan Huser Yaylası aynı zamanda kamp yapmak isteyenler için de eşsiz bir alternatif olarak karşımıza çıkar. Havanın kararması ile Huser Yaylası’nda yıldızların net bir şekilde görülmesi de mümkündür. Hatta bu işi profesyonel ekipmanlar ile yapanlar da Huser Yaylası’nı sıklıkla ziyaret etmektedir.

Huser Yaylasi Nerede Rakim Kac Merkeze Kac Km Ozellikleri 2323 2 1709381683

Huser Yaylası’na Nasıl Gidilir?

Huser Yaylası Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alır. Huser Yaylası, Ayder Yaylası’na yürüme mesafesindedir. Araç ile Huser Yaylası’na ulaşmak isteyenler dağ yolunu kullanmalıdır. Trabzon Havalimanı’ndan Çamlıhemşin otobüsleri tercih edilerek ilk olarak ilçeye, ilçeden de Huser Yaylası’na giden otobüslerle yaylaya ulaşım sağlanabilir. Huser Yaylası Rize merkeze ortalama olarak 118 km mesafededir. Çamlıhemşin ilçe merkezine ise 12 km mesafededir.

Kaynak: HABER MERKEZİ