ERKEN YAŞAMLARI VE EĞİTİMİ

Hikmet Ayar, 8 Ocak 1957 tarihinde Rize'nin Çayeli ilçesinde doğmuştur. Eğitim hayatına burada başlayan Ayar, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. Akademik kariyerine devam eden Ayar, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme dalında yüksek lisans yapmıştır.

MESLEKİ KARİYERİ

Hikmet Ayar, kariyerine Çayeli Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü'nde başlamıştır. Mesleki alanda kendini geliştiren Ayar, Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Disiplin Kurulu Başkanlığı ve Disiplin Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

SİYASİ KARİYERİ

Hikmet Ayar, gençlik yıllarından itibaren siyasete ilgi duymuş ve Milli Gençlik Vakfı Yöneticiliği yapmıştır. Siyasi kariyerine Refah Partisi ile başlamış, Rize İl Genel Meclisi Üyeliği ve Refah Partisi Rize İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Refah Partisi'nin ardından Fazilet Partisi'nde de Rize İl Başkan Yardımcılığı yapmıştır.

AK Parti'nin kuruluşuyla birlikte, partinin Rize İl Başkanlığı görevini üstlenen Hikmet Ayar, burada uzun yıllar boyunca aktif bir şekilde görev yapmıştır. TBMM 25. ve 26. Dönem Rize Milletvekili olarak parlamentoda yer almış, Rize'nin ve Türkiye'nin çeşitli sorunlarına çözüm bulma konusunda çalışmalar yürütmüştür.

ÖZEL YAŞAMI

Hikmet Ayar, evli ve dört çocuk babasıdır. Ailesine bağlılığı ve değerleriyle tanınan Ayar, siyaset dışında da toplumsal faaliyetlerde yer almış ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif rol oynamıştır.

GÖREVİNDEN İSTİFASI

AK Parti Rize İl Başkanı olarak görev yapmış olan Hikmet Ayar, Cumhurbaşkanı'nın elini rahatlatmak adına görevinden affını isteyerek istifa ettiğini duyurmuştur. Bu açıklamasıyla Rize'den başlatılan bir sürecin parçası olduğunu belirtmiş ve siyasi arenada yeni bir döneme geçiş yapmıştır.

SONUÇ

Hikmet Ayar, Türk siyasetine ve Rize'ye yaptığı katkılarla tanınan bir isimdir. Eğitim hayatından başlayarak mesleki ve siyasi kariyerinde birçok önemli görevde bulunan Ayar, topluma hizmet etmeyi her zaman ön planda tutmuştur. Hikmet Ayar'ın yaşamı ve kariyeri, genç siyasetçilere ve topluma örnek teşkil etmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi