AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize'nin İkizdere ilçesinde yapımı plananan hidro elektrik santrali projesine karşı olduklarını ve projenin yapılmasında ısırarcı olunduğunda yetkililerin karşısında ilk kendilerinin olacağını ifade etti.

Ayar, İkizdere'de yapımı düşünülen, planlanan HES projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, HES projesine karşı olduklarını ifade etti.

Hikmet Ayar açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İkizdere'de yapımı düşünülen HES projesi bu Haziran ayında gündeme geldi. Bütün unsurlarımızla buna karşı olduğumuzu ifade ettik. Bakanlıkta buradaki ÇED buluşmasını iptal etti ancak o aradan yargıya gitti. Yargının ÇED yapılmadan iptalin uygun olmadığını düşünerek, bakanlığın o kararını bozduğunu öğrendik. 28 Kasım'da ÇED toplantısı yapılacağı bilgisi geldi bize.

Bunu kimin yapacağı çok önemli değil şunu özellikle belirtmek istiyorum o bölgede planlanan koruma altına alınan bölgede böyle bir projenin yapılmasına biz AK Parti teşkilatları olarak karşı duracağımızı ifade ediyoruz. Yani birileri bunu beyan ederek, farklı çalışmalara girme hevesine girmesin çünkü en önce biz karşı karşıya olacağız, karşı çıkacağız. Bütün teşkilatlar olarak eğer yapımına direnilirse ilk karşılarında biz olacağız.

Bunu Rize için çok önemli buluyoruz. Bunu Sayın Muhammed Vekilimiz de bir vesile ile açıklamıştır. Biz de Rize teşkilatları ve Rize teşkilatlarının Başkanı Hikmet Ayar olarak ta bunu kamuoyuyla paylaşma gereği duyduk. Eğer herhangi bir hukuki boyut ortaya çıkarsa olmayacağını biliyoruz ama direnilirse bir karşı direnç göstermek gerekirse onu bizim yapacağımızı ifade etmek istiyoruz.”

THY, Orta Doğu'dan Rize-Artvin Havalimanına haftada 2 charter sefer başlatacak THY, Orta Doğu'dan Rize-Artvin Havalimanına haftada 2 charter sefer başlatacak
Editör: HABER MERKEZİ