Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Vali Yardımcısı, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, il protokolü ve öğrenciler katıldı.
Okul sporları tertip komitesince düzenlenen müsabakalarda dereceye giren yaklaşık 800 öğrenci ve39 okul ödüllerini katılan protokolden aldı. 

İl Müdürü Arıcıoğlu konuşmalarında;
“Tarihi, kültürü, konumu, turizmi, folkloruyle kadim şehir olan Trabzon, aynı zamanda spor şehri olarak Türkiye’ nin en önemli mihenk taşlarındandır. Şehrin gururu Trabzonspor’la şampiyonluklar yaşamış, bir futbol şehri olması yanında olimpik ve paralimpik branşlarda olimpiyat sporcuları, dünya şampiyonları yetiştirmiş şampiyonların şehridir Trabzon.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’ nın en önemli projelerinden olan okul sporlarında Trabzon olarak binlerce öğrencinin bu faaliyetlerde aktif olarak yer aldığı, proje ortağımız Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tüm mensuplarına katkılarından dolayı teşekkür ederim.
 Katılım sağlayan saygıdeğer protokole, emeği geçenlere teşekkür eden Arıcıoğlu, dereceye giren tüm takımları ve sporcuları kutluyor, Türkiye şampiyonlarında bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum dedi.


Törendeki konuşmasında; sporun çocuklarımızın hem fiziksel gelişimi hem de ruh sağlığı bakımından sağladığı faydalara değinen Vali Yıldırım, “Artık çağımızda çok daha iyi anlaşılmaktadır. Ne yazık ki günümüzde spor yapmayan, düzensiz beslenen çocuk ve gençlerin sayısı artmakta bu durum da çocuklarımızın sağlıklı bir gelişim süreci geçirmelerini zorlaştırmaktadır.

Kuşkusuz spor, çocuklarımızın ve gençlerimizin sadece fiziksel değil sosyal açıdan da gelişimlerini olumlu yönde etkilemektedir. Artık günümüzde ekran bağımlılığı ve hareketsiz yaşamın tüm dünyada istenmeyen seviyelerde olması bizler için sporun önemini bir kez göstermektedir.

Unutmayalım ki çocuk; spor yoluyla çevresini tanır, iletişim kurar, kendine olan özgüveni artar, toplum içerisinde sahip olduğu yerini sağlamlaştırır.  Psikolojik açıdan da kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi, başarıya odaklanmayı öğrenir.
İşte bu noktada okullarımızda düzenlenen okul sporları etkinliklerinin önemi kendini daha iyi göstermektedir. Okuldaki çocuklarımızın ve gençlerin gelişiminin tamamlayıcısı olarak pedagojik süreçler içinde uygulanan okul sporları, okullarımızı dört duvar arasından kurtaran en etkin alandır. ” dedi.


Toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.