Son dakika bilgilerine göre, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olduğu bildirildi.

Bu felaketin birinci yıl dönümünde, söz konusu illerdeki eğitim ve öğretime 1 günlük ara verildiği ifade edildi.

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 6 Şubat 2024 tarihinde il genelinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi. Açıklamada, "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen felaketin yıl dönümü nedeniyle ilimiz genelinde 6 Şubat 2024 Salı günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Kahramanmaraş'ta da benzer bir durum söz konusu. Kahramanmaraş Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 6 Şubat 2023 tarihindeki depremin yıl dönümünde il genelinde trafik yoğunluğu beklendiği ve öğrenci taşıyan servis araçlarının da ek bir yoğunluk oluşturacağı gerekçesiyle eğitim ve öğretime 06/02/2024 tarihinde bir gün ara verildiği duyuruldu.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 6 Şubat 2024 Salı günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi. Valilik açıklamasında, "11 ilimizi etkileyen ve asrın felaketi olarak kabul edilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü nedeniyle Nurdağı ve İslahiye ilçelerimizde 06 Şubat 2024 Salı günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Aynı şekilde, Adıyaman Valiliği de 6 Şubat 2023 depremlerinin birinci yılı dolayısıyla eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, "İlimizde düzenlenecek anma programı, vatandaşlarımız tarafından yapılacak kabristan ve taziye ziyaretleri dolayısıyla yoğunluk oluşabileceği değerlendirildiğinden, ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat Salı günü bir gün eğitime ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Tüm bu süreçte, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin anısına yarın tüm okullarda 1 dakikalık saygı duruşu yapılacağı bildirildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen yazıda, milletin geçmişte yaşadığı zorluklara rağmen birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bu felaketleri atlattığı vurgulanarak, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 6 Şubat 2024'te 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirileceği belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ