Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl Mesleki Yarışmalar kapsamında düzenlenen "Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması" Çamlıhemşin Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde tamamlandı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken açılış konuşmaları sonrası yarışmaya katılan öğrenciler kura ile Ezan-ı Muhammediyeyi okuma sıralarını belirlediler. Ortaokul kademesinde 12, lise kademesinde 6  öğrenci tarafından okunan Ezan-ı Muhammediyeler dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Yarışmaya Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman HAŞİMOĞLU, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Aycan AYAN, İlçe Emniyet Amiri Oğuz ÖZDEMİR, İlçe Nüfus Müdürü Sevban ERKELEŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa ÇAMANKA, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Jüri üyeleri derece alan öğrencileri belirlemekte oldukça zorlanırken hem orataokul hem de lise kategorisinde de iki öğrencimiz büyük bir başarıya imza atarak üçüncü oldular. Yarışmada tüm katılımcı öğrencilere hediyeler ve katılım belgesi verilirken, derece alan öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Program sonunda danışman öğretmenlere Teşekkür Belgesi Jüri Üyelerine ise günün anısına plaket takdiminde bulunuldu.

Lise kademesinde dereceye giren öğrenciler:

1. Muhammet Kerim KURU-Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesi

2. Abdüssamet KOÇALİ-Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi

3. Mustafa GUMBA-Çamlıhemşin Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Erol Enes KOÇ-Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ortaokul kademesinde dereceye giren öğrencilerimiz:

1.Ömer Nasuhi ÇELİK-Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu

2. Ali DOLAN-Pazar İmam Hatip Ortaokulu

3.Ahmet Giray YAZAR-Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ahmet Enes BALTAŞ Şehit Muhammet Ambar İmam Hatip Ortaokulu

Haber: Ali TUYLOĞLU

Editör: HABER MERKEZİ