TSK, Kuzey Irak'taki terör hedeflerine yönelik kapsamlı bir harekat başlattı.

Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil'deki PKK hedeflerinin ateş altına alındı.

Harekta F-16'ların yanı sıra sınırdaki topçu birlikleri ve ileri üs bölgelerindeki ateş destek unsurları katılıyor. Komando timleri de daha önceden belirlenen noktalara indirildi. 

"Şu ana kadar çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hareket merkezine video konferans ile bağlandı. Askerlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam başlatılan operasyonun adının "Pençe-Şimşek" ve "Pençe-Yıldırım" olduğunu duyurdu.

"Amacımız sınırlarımızdaki terör varlığını ortadan kaldırmak" diyen Erdoğan, bölgenin geleceğinde terör örgütüne yer olmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekatın komuşu Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde gerçekleştirildiğinin de altını çizdi.

Operasyonlarda azami oranda yerli ve milli savunma sanayii ürünlerinin kullanılması ayrı bir iftihar vesilesi olduğunu belirten Erdoğan, "Sığınak-barınak ve mağaraların ateş altına alındığı operasyonda, şu ana kadar çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Terörün kökünü kazımakta ve vatandaşlarımızı terör belasından tamamen kurtarmakta kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Editör: HABER MERKEZİ