Bayburt Belediyesi, Gençosman Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak amacıyla yeni bir imar planı hazırladı. Bu kapsamda, mahalle sakinlerine yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Belediye Başkan Yardımcıları Süreyya Türkmenli ve Nesimuttin Selçuk, Kentsel Tasarım Müdürü Teoman Hakan Orhan, İmar ve Şehircilik Müdürü Hamit Kaygusuz ve Şehir Plancısı Ziya Aydın katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Pekmezci, Gençosman Mahallesi'nin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesinin üzerinden 18 yıl geçtiğini ancak sürecin sağlıklı bir şekilde ilerleyemediğini söyledi. Bu nedenle, yeni bir imar planı hazırladıklarını belirten Pekmezci, planın mahalle sakinlerinin sorunlarını çözmeyi amaçladığını vurguladı.

Yeni imar planı kapsamında, mahalledeki mevcut yapılaşma şekli ve parsel büyüklükleri dikkate alınarak ada bazında inşaat yapımı tanımlandı. Bu kapsamda, adalardaki zemin katlar işyerleri olarak planlanırken, üst katlar ise jeolojik zemin etüt raporu ve imar mevzuatın uygun gördüğü en üst sınırdan kat planlaması tanımlanarak 3 emsal olarak (h= 18.50 m) toplam 6 kat inşaat alanı belirlendi.

Toplantıda ayrıca, mahallede yapılacak olan yeşil alan ve otopark çalışmaları da hakkında bilgi verildi. Bu kapsamda, belediye tarafından 28.990 metrekarelik belediyeye ait alan otopark ve park alanı olarak kullanılmak üzere planlandı. Ayrıca, 2465 metrekarelik belediye arsası da park alanı olarak planlandı.

Toplantı, soru cevap yapılmasının ardından sona erdi.

Lise öğrencileri yenilikçi fikirlerini "geleceğin sınıfı"nda hayata geçiriyor Lise öğrencileri yenilikçi fikirlerini "geleceğin sınıfı"nda hayata geçiriyor

Mahalle sakinleri memnun

Toplantıya katılan mahalle sakinleri, yeni imar planından memnun olduklarını dile getirdi. Mahalle sakinleri, planın sorunlarını çözeceğini ve mahallenin daha modern bir görünüme kavuşacağını belirttiler.

Kaynak: HABER MERKEZİ