Gazze’de silahlar susmuş olsa da, geride kalan sessizlik acıyla dolu. Bölgeden gelen son haber, yaşananların hâlâ ne kadar taze olduğunu bir kez daha hatırlattı. İsrail destekli silahlı grupların saldırısında bir gazetecinin daha yaşamını yitirmesiyle, mesleğini yaparken hayatını kaybedenlerin sayısı bir kez daha arttı.
Gazze Hükümeti: “Sorumluluk İsrail ve Destekçilerine Ait”
Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Caferavi’nin, İsrail’in işgal döneminde silahlandırdığı çeteler tarafından öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, Filistinli gazetecilerin hedef alınması ve suikasta uğramasının kabul edilemez olduğu vurgulanarak, uluslararası basın kuruluşlarına Gazze’deki sistematik saldırıları kınama çağrısı yapıldı.
Gazze yönetimi ayrıca, yaşananlardan yalnızca İsrail’in değil, ABD yönetimi ve bazı Avrupa ülkelerinin de sorumlu olduğunu ifade etti. Uluslararası topluma, suçların kınanması ve sorumluların uluslararası mahkemelerde yargılanması çağrısında bulunuldu.
Salih el-Caferavi’nin Ölümü Dünya Basınında Yankı Uyandırdı
Sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine sahip olan Salih el-Caferavi, Gazze’de yaşananları dünyaya duyuran isimler arasındaydı. Instagram’da 330 binden fazla takipçiye sahip olan Caferavi, paylaşımlarıyla özellikle Arap dünyasında büyük bir ses getirmişti.
Ancak İsrail ordusu, gazetecinin paylaşımlarını hedef gösteren açıklamalar yapmış, kısa süre sonra da Caferavi’nin öldürüldüğü haberi gelmişti.
Gazeteciler Koruma Altına Alınmalı
Gazze’deki basın çalışanlarının güvenliğinin sağlanması gerektiği vurgulanan açıklamada, gazetecilerin hedef alınmasına son verilmesi istendi.
Yetkililer, bölgedeki medya mensuplarına uluslararası koruma sağlanması çağrısında bulundu.






