Haber Foto Galeri

Rize'de AK Parti'nin adaylarını bu isim belirleyecek...

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Karadeniz bölgesi il koordinatörlerinin görev dağılımı yapıldı.

Abone Ol

AK Parti'de yerel seçim heyecanı başladı. Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından, yerel seçimlerde en etkin rol olaynacak olan koordinatörlerin il görevlendirmeleri yapıldı.

Koordinatör atamaları, 28. Dönem Rize Milletvekili, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Karadeniz bölge başkanı Muhammed Avcı tarafından, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in onayı ile yapıldı.

- Rize koordinatörü Salih Cora oldu AK Parti'nin en önemli gördüğü illerden olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memeleketi olan Rize'de çalışmalara daha çok yoğunlaşılacak.

2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Çayeli, Derepazarı, Fındıklı ve İkizdere ilçelerini kaybeden AK Parti'de, Rize koordinatörlüğüne önemli bir isim getirildi. AK Parti'nin 27. Dönem Trabzon Milletvekili Salih Cora, Rize'nin koordinatörü oldu.

- Salih Cora kimdir? Trabzon'un Tonya ilçesinde doğmuştur. Selçuk Üniversitesi hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 2004-2010 yılları arasında AK Parti Trabzon il yönetim kurulu üyeliği, il seçim işleri başkanlığı ve il Seçim koordinasyon merkezi başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

2011-2014 yılları arasında AK Parti il disiplin kurulu üyeliği, büyük kongre üyeliği görevlerinde bulunmuştur. AK Parti'nin 27. Dönem Trabzon Milletvekili olarak seçilmiştir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

- Salih Cora'nın Rize ile bağlantısı AK Parti'nin en eski isimleri arasında yer alan Salih Cora'nın Rize'de akrabalarını olduğu biliniyor.

Çayeli, Pazar ve Fındıklı ilçelerinde yerleşik hayat sürdüren bazı aileler ile yakınlığı olduğu bilinen Cora, 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde aday belirleme ve seçim çalışmalarında etkin rol oynayacak.