Haber Foto Galeri

MHP'li başkandan veryansın... "Doldurulacak limana onarım ihalesi neden yapılır?"

MHP Çayeli İlçe Başkanı Ahmet Aliağaoğlu, Çayeli balıkçı barınağı onarım projesi ihalesi hakkında açıklama yaptı.

Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi Çayeli İlçe Başkanı Ahmet Aliağaoğlu, Çayeli balıkçı barınağı için yapılacak olan iyileştirme projesi ihalesi öncesi "Doldurulacak limana onarım ihalesi neden yapılır?" sorusunu sordu...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (UAB), Altyapı Genel Müdürlüğü tarafından 23 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan ihale kapsamında, Çayeli balıkçı barınağının ana mendireğinin tamamı onarılackak ve çevresel düzenlemeler yapılacak. UAB'nin söz konusu projesi 140 Milyon TL bedel ile ihaleye çıkacak.

Bilindiği üzere dönemin belediye başkanı Rıza Çakır önderliğinde, Çayeli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan dolgu imar planı, 4 Eylül 2012 tarihinde belediye meclisinde kabul edilerek, 19 Haziran 2013 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanmıştı.

23 Aralık 2013 – 22 Ocak 2014 tarihleri arasında Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde ilan edilen 240 dönümlük imar planının dönemin belediye yetkilileri tarafından özel ilgi gösterilerek onaydan geçirilmesi, o dönemde Çayelili vatandaşları sevindirmişti.

Çayeli ilçesinde bulunan Büyükdere ile Aşıklar deresi arasındaki alanın onaylanan imar planı sonrasında bu alana yapılacak olan dolgu konusunda uzun yıllar girişimde bulunulmadı.

MHP Çayeli İlçe Başkanı Ahmet Aliağaoğlu, ihale öncesi sosyal medya hesabından bir paylaşım gerekleştirdi. Başkan Aliağaoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İyi, güzelde; bu yatırım limanın işlevselliğine ne katkı verecektir? Limana gemi yanaşacakmı? Balıkçı motorları eskiden olduğu gibi Çayeli merkezli çalışacaklar mı? Bu yatırım yük gemilerinin Çayeli limanına yanaşmasına olanak sağlayacakmı? Yoksa kayıkhanelere dalgakıran olmaya devammı edecek? Kaldıki, geçmiş dönemlerde limanın doldurulacağına dair sözler verenler olmuştu... Doldurulacak limana onarım ihalesi neden yapılır ki?"