Haber Foto Galeri

Foto Galeri - İftarda yolda olanlara Rize'ye hoş geldiniz paketi

Abone Ol

Çay hasadı için Rize'ye gelen vatandaşlara il sınırında iftarlık paketlerle karşılandı.

Rize Valiliği, yaşadıkları kentlerden çay bahçelerinin bulunduğu Rize'ye gelen vatandaşlara iftarlık dağıttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çay hasadı için vatandaşların yola çıkabileceğini açıklamasıyla beraber 14 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinin ardından yaş çay üreticileri yaşadıkları kentlerden çay bahçelerinin bulunduğu Rize'ye gelmeye başladı.

Sabah saatlerinden itibaren Rize kent girişinde, polis, jandarma ve sağlık ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi altında kontrollü bir şekilde kente girişleri yapılan vatandaşlardan iftar saatinde kontrol noktasında sırada bekleyen vatandaşlara Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve Rize Ticaret Borsasınca tarafından hazırlatılan iftarlıklar dağıtıldı. İftarlıklar arasında ayrıca vatandaşların uyması gereken bilgilerin yer aldığı broşür de yer aldı.

Rize Valiliği sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Emeğin son derece yoğun olduğu, meşakkatli ancak bir o kadar da saygın bir meslek olan çiftçilikle uğraşan ve gurbetten çay hasadı için dönen hemşerilerimiz, il sınırında Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve Rize Ticaret Borsası tarafından hazırlanan iftarlık paketleri ile karşılandılar."

Kontrol noktasında kilometrelere varan araç kuyruğu ile yoğunluğun bayrama kadar devam etmesi bekleniyor.